четвртак, 29. септембар 2011.

Facebook - špijunaža


Tvrdnje u kojima se navodi da nas Facebook špijunira i nakon našeg izlogovanja sa Facebook-a su se ispostavile kao tačne.
Naime kako prenosi ,,Blic" Facebook je u početku priznao da špijunira korisnike da bi zatim kasnije rekli kako je to u stvari greška i da se zahvaljuju na pomoći blogeru Australijancu Srpkog  porekla Niku Čubriloviću.
Hm, nisam siguran ali je u javnost ,,iscurila" informacija da je Facebook dozvoljavao određenoj tajnoj službi na uvid podatke o korisnicima, tako da ovo oko špijunaže korisnika dovoljno govori.
Nekako mi se čini da je Facebook nastao iz potrebe određenih tajnih službi da što više podatak imaju o ljudima, a kao takav Facebook je skoro pa savršen. To je nešto kao globalni katastar o ljudima.
Da li su sve socijalne mreže stvorene iz tog cilja, trebalo bi dobro da se zamislimo.
Bilo bi suviše naivno ako bi smo poverovali da ovo u vezi Facebook spijunaže zapravo greška i da glavni o tome nisu ništa znali.
Ma ovo deluje kao priča iz nekog sfi - triler filma, u svakom slučaju dobar podloga za odličan film, ko zna možda neko dođe na ideju da ga snimi.
U svakom slučaju jedva čekam da ispliva još neka prljavština o Facebook-u i njihovom radu!


0 коментара:

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates