среда, 31. август 2011.

Fejsbuk izmenio opcije za podešavanje privatnosti

Najpopularnija društvena mreža Fejsbuk je objavila velike izmene vezane za kontrolu privatnosti tako da korisnici od sada mogu jednostavnije odrediti šta se prikazuje na njihovim stranicama profila.
 Sadržaj koji se postavlja od sada će imati svoj padajući meni tako da korisnici mogu izabrati ko može da pregleda taj sadržaj, umesto da to rade na posebnoj stranici za podešavanje privatnosti.
 

Pored toga, od sada će moći da odobravaju napise u kojima su označeni pre nego što se oni pojave na njihovim profilima.

Ova opcija, nazvana Pending Posts, korisnicima omogućava da uklone svoje ime sa fotografije, videa ili komentara pre nego što se oni pojave na njihovoj stranici profila.

Iz kompanije su saopštili da je mogućnost odobravanja oznaka bila najčešći zahtev korisnika.
 
Ova društvena mreža je nedavno bila žestoko kritikovana zbog opcija za podešavanje privatnosti, koje su navodno bile previše komplikovane.
Korisnicima je takodje dostupan prikaz svog profila onako kako ga drugi vide, a dostupna je i opcija za određivanje korisnika koji mogu da vide novoobjavljene statuse.
 
Korisnicima će biti ponuđen virtualni obilazak novih opcije na počenoj stranici.

(Blic)

0 коментара:

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates