среда, 31. август 2011.

NetworkedBlogs - Deljenje sadržaja na društvenim mrežama

Kao što piše i na oficijalnoj stranci, Networkedblogs je najveći čitač vesti ili ,,news reader" na facebook-o preko kojeg se oglašavaju preko 500.000 blogova širom sveta.

Kao što i možete videti na početnoj strani se nalaze blogovi koji koriste Networkedblogs. Tu se nalaze članci u glavnom na Engleskom jeziku mada se mogu videti blogovi sa ovih prostora odnosno ex YU.


Kada kliknete na stranicu profil tu možete videti vaš blog i blogove koje pratite.
Vaš blog se nalazi na prvom mestu a odmah ispod njega se nalaze blogovi koje ste vi zapratili preko Networkeblogs.Sledeći korak je da kliknete na vaš blog odnosno na ime vašeg bloga, u mom primeru na Neke moje stvari.
Kada kliknete na ime vašeg bloga otvoriće vam se nov prozor. U tom delu se nalaze postovi koje ste vi ,,izbacili",postavili na vašem blogu.
Ispod svakog vašeg posta se nalazi datum objavljivanja, opcija za uklanjanje posta i ,,Syndication".Ono što bi ste trebalo pogledati se nalazi ispod Rate it.
Tu su vam podešavanja sa kojima možete odraditi dosta toga u vidu promovisanja vašeg bloga.
Invent People to Follow - naziv vam sam govori, ovaj dodatak služi da predložite potencijalnim čitaocima vaš blog, odnosno da ih pozovete da prate vaš blog.
Edit Details - kao što možete videti ovde vam se nalaze osnovna podešavanja za vaš blog. Informacije o vašem blogu i itd.
Syndication ovo je ono što mnogim blogerima olakšava stvar. Kada bloger postavi svoj post na blogu Syndication mu omogućava da se post automacki objavi recimo na zidu facebook grupe tog bloga ili na twitteru. Verujem da broj mesta nije ograničen samo je potrebno da ste vi admin te grupe,naloga.  Syndication trenutno funkcioniše samo na Facebook-u i Twitter-u.
Widget - ovde možete naći dodatak koji čitaocima omogućava da se učlane, odnosno da lakše prate vaš blog .
Edit Authors - služi za davanje prbližnih ovlašćenja ako ne i istih drugim autorima sa vašeg bloga.
Refresh Thumbnail
Edit Picture [pro] - nažalost ovo je sa pro. korisnike odnosno one koji imaju plaćenu verziju.
Delete Blog - brisanje podatak o vašem blogu sa Networkeblogs.

I evo kako izgleda recimo u vašoj Facebook grupi.
Ispod vašeg posta koji je sada obljavljen u grupi pojaviće se znak i ime Networkeblogs što znači da ste u ,,Syndication"    odradili sve kako treba.

Kada čitaoc sada otvori jedan od vaših postova na blogu će se pojaviti sidebar  pri samom vrhu bloga. Sidebar ima dodatke za deljenje vaših postova ka facebook-u, Twitter-u, slanje linka putem mail kao i ,,UP" dugme koje je deo Networkeblogs služi za davanje glasa,poena slično kao G+ dugme.

 Preporučujem svim blogerima da isprobaju Networkeblogs verujem da se neće pokajati. Ja sam pokušao da onako iz svog ugla podelim to sa vama, nadam se da je malo jasnije onima koji se do sada nisu susretali sa Networkeblogs.
Inače sa ovim posto sam hteo da se nadovežem na post koji je objavila Snelle: ,,Slanje članaka iz Blogger-a u mreže".
 
0 коментара:

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates