уторак, 21. јун 2011.

Uticaj blogera - Iva Tanacković

Mnogi veruju da blogeri i nemaju baš nekog uticaja na medisku scenu, ali pravi primer koji im protivreči je snimak blogerke Ive Tanacković čiji je snimak obišo svet.
Verovatno ste svi videli snimak Amy Wanhouse, koji se ovih dana vrteo po raznim TV stanicama i sajtovima pojedinih što domaćih što stranih novinskih agencija.

Tako je, Iva je tim snimkom postala poznata širom sveta, i ostvarila nešto o čemu, verujem, mnogi blogeri sanjaju, da njihov blog, njihovo ime bude spomenuto u svim velikim svetskim medijima.
Da baš tako, Iva, kako sama kaže na tvitteru, nju su kontaktirali mnogi, giganti kao što su BBC, Associated Press,ABC,Sky News i Rufa Rundfunk-Agenturdienste GmbH, Dally Telegraph. Kao što vidite ovo su vrlo jake medijske kuće, vrlo bitne u svetu.


Čitao sam danas neke komentare ne tvitteru u kojima na padaju Ivu da je lešinar i itd. Ma sada mogu svi lepo da mi glume ,,Majku Terezu" da govore kako to nije lepo, kako ona se ona ,,bogati tuđom mukom". Svašta, ma uvek će biti licemerja, nema o tome mnogo priče, normalno je to, kažu neki.
Ivi Tanasković se pružila prilika, bila je u pravo vreme na pravom mestu i usnimila ono što je ona verovala da će biti interesantno.
Sramno i neprofesionalno ponašanje pevačice Amy Winehouse, ma koliko ona bila dobra pevačica, je apsolutno neprihvatljivo. Ne razumem, ovo što je ona uradila na ,,koncertu" je u neku ruku reklamiranje droge.
Ali dobro na stranu to.
Ovo je još jedan dobar primer u kome se Srbija spominje u pozitivnom kontekstu, tj samo spominjanje Ive kao blogerke koja je plasirala tu vest koja je stigla do miliona ljudi širom sveta.

Pa zar nije to svrha interneta?
Čemu onda internet ako je cenzurisan,čemu onda bilo kakvo pravo ako je pravo na govor i mišljenje ukinuto ili bolje da kažem ,,trenutno umanjeno".
Kao što je sramno ponašanje YOU TUBE-a koji je uklonio video snimak popularne pevačice optuživši Ivu,kako piše na njenom blogu, da je: ,,neka vrsta obmanjivača naroda koji navodi ljude na prevaru na društvenim mrežama.".
Na samom You Tube-u ima bezbroj primera kršenja, pravih kršenja autorskih prava, pa nikom ništa, i baš našli da obrišu ovaj snimak.
Hm, baš me zanima šta je pozadina brisanja ovog snimak, da li se tu opet politika umešala ili su pak tu upletene neke spretne ruke, ruke pune veza i vezica.
I da hteo bih da skrenem pažnju domaćim novinarima da im blogeri nisu konkurencija i da ako sarađuju sa njima imaće samo koristi od toga. Pa ugledajte se malo na inostrane mediske kuće, učite od njih, nemojte krasti sadržaj sa blogova, a ako ga već uzmete napišite odakle je.

Hm, ne znam u čemu je problem ali ja sam totalno uz Ivu, njen blog GUNĐAM PO KUĆAMA pratim od skoro i preporučujem vam da ga posetite.

5 коментара:

Miloš Miladinović је рекао...

Imas zanimljive teme, ali ja jako tesko orvaram tvoj blog zbog svih ovih gedzeta...

Miloš Miladinović је рекао...

Hvala puno.
Hm, ukinuću ih skoro sve :). Kako ti se čini ova nova forma koju koristim za komentare?

Miloš Miladinović је рекао...

Možda bi trebalo Iva da potraži pravni savet jer mislim da bi neki drugi to dobro naplatio. U suštini svi radimo za novac a pošto su oni kapitalisti (mislim na strance) oni su navikli da naplaćuju dobro svoju ,,robu".

Miloš Miladinović је рекао...

Slažem se sa svim što si napisao, osim o tome da Amy reklamira drogu. Desilo se, šta sad? Ima i gorih stvari. Uostalom, ovo je nešto autentično, mada znaš, sve sam napisala kod sebe. Za ovo poslednje skidam kapu: Novinari bi trebali da sarađuju s blogerima, a ne da im kradu sadržaj." To, da, svakako.

P.S. Molim te, uradi nešto sa stranicom, jedva je učitavam :(

Miloš Miladinović је рекао...

Pa gledaj, ona je javna ličnost ,,svetskog renomea", dobro nije prva koja je imala ovakav peh, ali  ona mora da vodi računa o tome kakva izlazi na binu i kakvu poruku šalje mladim ljudima.

E ne znam šta se dešava uklonio sam još nekoliko dodataka, tako da su mi ostali njih nekoliko, trebalo bi da se brže učitava blog sada.

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates