уторак, 14. фебруар 2012.

Štedite struju - Naravno ako je imate.

Centar grada (A) - Đurevac (B)
Već sam ranije pisao o problemu (link) sa kojim se susreću žitelji prigradskog naselja Đurevac na svega 4.4 km od samog centra grada.
Od kako je krenula ova energetska kriza stalno se poziva na štednju struje kako ne bi došlo do restrikcija.
I treba da se štedi, ja sam se takođe priključio i štedim koliko je god to moguće.
Ali kako da štede oni koji uopšte nemaju struju ili je struja takvog kvaliteta da više od dva uređaja ne mogu raditi?

Zar nije to malo bezobrazno?
Bilo bi mi jasno da je to selo u planini gde iz kojekakvih razloga nije moguće poboljšati kvalitet struje, ali ovde se radi o prigradskom naselju koje je nadomak grada sa koga se pruža predivan pogled na grad i okolinu.
Pre samog naselja nalaze se oko desetak kuća koje nemaju struju jer kako kažu is EPS-a nepostoje uslovi za priključenje, a dalekovod se nalazi na nekih 10 m od prve kuće u toj ulici.
Raspitivali smo se zbog čega ove kuće ne mogu imati struju i saznali smo da je potreban nov transformator kako bi se pojačala struja i omogućio priključak.






3 коментара:

Olja Ka је рекао...

Meni nikako ne ide u glavu, a i ne može da mi uđe u glavu, da smo već vise od decenije u dvadesetprvom veku i da se mi ovde, u našoj zemlji zlopatimo sa strujom???? Bože, pa ima vise od veka da je Tesla istu izmislio, a mi još nismo uspeli da istu dovedemo u prigradska naselja, o selima da i ne govorim. Kakav smo mi to narod?

Miloš је рекао...

Ne znam šta se dešava. Da li je narod izgubio onaj domaćinski način ponašanja prema svemu pa i prema državi ili su se do vlasti probili oni najgori među nama pa se dešava sve ovo što nam se dešava.

Olja Ka је рекао...

Ovo drugo izgleda Miloše :( A kad dođu do vlasti, e onda je sintagma; use, na se, I podase: Baš ih briga za narod tj bazu iz koje su potekli I koja ih je dovela do vlasti. E, dok ima ovaca biće I makaza ;)

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates