недеља, 22. јануар 2012.

Ma zašto pišete o nasilju u školi?

Kurir
Još jedan dokaz da je O.Š 9 oktobar u lošim rukama je izjava direktorke Liljane Veković koju je dala novinskoj agenciji ,,Kurir": Šta je vas briga šta se desilo,vikala je Ljiljana Veković na novinare kada su je pitali kako je đak kog su vršnjaci mazali fekalijama".


Ovo je način na koj radi direktorka Ljiljana Veković, prekrivanje informacija!
Ko zna koliko se ovakvih slučajeva dogodilo u školi a da se za to nije saznalo. Pre dva dana sam i sam imao problema sa direktorkom i psihologom u O.Š 9 oktobar.
To su takve banalnosti, takvo nepoštovanje da nemam reči. Recimo u ovoj školi je normalno da se okrivi žrtva da da se počinioci blago kazne. Dobar primer za to se pokazao baš pre dva dana kada su grupica od četiri ili pet dečaka napala jednog i pogodite ko je tu okrivljen? Psiholog je okrivio dete koje su ti dečaci jurili i pritom je prećeno roditeljima socijalnom službom?!
Mislim halooo, ko je ovde lud a ko zbunjen?
Što duže bude ostala trenutna vladajuća garnitura to će biti još gore!
Zašto se ovo dešava?
Zato što nijedan direktor nece za vreme vrsenja svoje funkcije da dozvoli da se lose stvari otkriju. Zato su oni prvi u lancu zataskavanja koje treba skloniti i za cije se cutanje ili zataskavanje mora uvesti odgovarajuca sankcija!
Zar zbog njihove fotelje da deca pate i da se za to okrivljuju roditelji?!
I ja sam išao u toj istoj školi ali tada se nisu dešavale ovakve stvari, bilo je tu i tamo sukoba ali ništa ovako ozbiljno.

Obratite pažnju na izjavu direktorke:

  ,,Još nije utvrđeno da se nasilje zaista dogodilo, a naročito ne tako kako mediji prenose! Kao prvo, nije tačno da je dečak bio zaključan, jer toaleti nemaju ključ. Zatim, sam je izašao i otišao do učiteljice. Nisu ga maltretirali odrasli dečaci, već njegovi vršnjaci, učenici prvog i četvrtog razreda" (izvor:Kurir)

 Da li je ovo prekrivanje istine ili šta?

Neće se ništa dogoditi o tome će da se još malo priča i onda će sve na tome ostati, čekaće da se smire strasti.
Kao što su i do sada radili! 

Zato molim Ministarstvo prosvete da preduzme nešto, ovako stvarno ne može dalje. Da li ćete čekati da neko izgubi život kako bi ste to uradili, da li je to zaista potrebno da bi ste se pokrenuli i uradili nešto po ovom pitanju?


0 коментара:

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates