петак, 20. јануар 2012.

Zašto baš sada SOPA i PIPA?

Oko SOPA i PIPA zakon se digla velika prašina. Dobra i pravedna Amerika se bori protiv piraterije. Da to bi možda i prošlo u nekom filmu ali i ne u realnom svetu.
Kao što se može pročitati na mnogim sajtovim, zaleđina zakona o pirateriji je zapravo cenzura interneta a samim tim i ukidanje slobode govora.
Zašto se to dešava?
Pa možda je celu stvar pokrenuo Wikileaks.

Kako?
Znamo da je Wikileaks izneo ,,prljav veš" političara uglavnom Američkih i Evropskih, možda je to inicijalna kapisla koja je pokrenula donošenje ovog zakona.
Nekako mi to dođe kao logičan odgovor.
Ako bi se ceo internet cenzurisao kao što se većina medija danas cenzuriše ne bi se saznalo za ništa od onoga što pojedine sile čine u ime demokratije.
Ovo je način na koji Amerika radi, nađe razlog i iskoristi ga kako bi u ime svojih ciljeva dobila ono što hoće, tako da se ni u ovom slučaju ništa ne razlikuje sem što ovog puta ne koriste bombe već se služe nekom lažnom demokratijom i brigom o tuđem novcu.
Moć upravljanja informacija, na Balkanu je to odlično poznat izraz, posebno u Srbiji.
Znamo kako su zapadnjaci koristili svoje medije da bi opravdali bombardovanje Srbije i okupaciju Kosova.
Znamo da su taj primer koristili za Irak  skoro i sa Libijom, tako da o tome nema potrebe trošiti vreme , jer su to poznate činjenice.
Istina se vremenom na kraju pobedi, ostaje da budemo strpljivi i nadam se za par godina saznamo pozadinu svega.

0 коментара:

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates