петак, 20. јануар 2012.

Ovako ne može više - OŠ 9. oktobar

            Nažalost kada se nešto dogodi tada se pokreće pitanje o tome. Strašna je to stvar, uraditi to detetu  odakle im ideja samo za to? Ja koliko znam , te stvari sam samo viđao u Holivudskim tinejdžerskim filmovima koji u punom svetlu prikazuju Američko društvo.


Gde je problem i kako se ovo može dalje sprečiti?



         
Gradonačelnik Milan Arsović je reagovao povodm nemilog događaja i napisao na svom FaceBook profilu: ,,Poštovani sugrađani    
Šokiran sam onim što se desilo u jednoj od naših osnovnih škola...  Mi više ne možemo da čekamo druge, strpljenje nije dalo rezultata. Opština Prokuplje će na sednici Opštinskog veća u ponedeljak hitno odobriti tri miliona dinara za izgradnju taoleta u OŠ 9. oktobar".

(Novosti.rs)
To jedan deo rešenja, u školi se mora povećati broj osoblja koji bi pazio na đake pratio njihovo ponašanje i sprečavao situacije ovog tipa. 
Nije ovo prvi put da se dešava ovako nešto, ko zna šta sve deca preživljavaju zbog par siledžija koje misle da su iznad vlasti i da njih zakon ne dotiče. Na takvu decu se mora obratiti pažnja,popričati sa njima i uvideti odakle problem dolazi i šta je uzrok takvom ponašanju.
Naravno u rukovodstvu škole mora doći do nekih promena jer očigledno da ovako ne ide. Bespotrebno je reći da neko nije radio svoj posao, to je jasno kao dan.
E sada neko prebacuje loptu na roditelje, u redu to stoji ali tu postoji veliko ,,ALI" jer kada su deca u školu zna se ko je odgovoran.  Ukoliko dođe do problema pozivaju se roditelji i tada bi trebalo sesti i razgovarati o problemu.

Smatram da je potrebno uvesti video nadzor, dežurnog policajca i naravno kako se to popularno kaže povećati broj ,,tetkica". 
Možda bi trebalo da inspekcija malo pročešlja školu jer očigledno tu nešto ne štima.

Kažemo da je đačko doba najlepše doba, da li je zapravo tako?

Svaka čast gradonačelniku, čovek je pokrenu rešavanje tog pitanja ali on ne može sam, mi kao društvo moramo raditi na rešavanju ovog problema. 
Moramo staviti politiku u stranu i boriti se protiv ovakvih pojava!

0 коментара:

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates