петак, 10. јун 2011.

Godina je 2011 a struja je kao iz 1909 godine!

Još jedan od mnogih problema koji su skoro nezamislivi ali realni.
Prigradsko naselje Đurovac na svega 3 kilometara od centar grada odnosno na 500 metara od oboda grada sa kog se širi predivni pogled na Prokuplje, ima takvu struju da je ona goreg kvaliteta nego ona iz 1909. kada je i počela elektrifikacija grada.

Najbolji pokazatelj kvaliteta odnosno nekvaliteta električne energije u Đurovcu, a taj primer često koriste meštani tog naselja, je da kada se upale previše električnih aparata, u čitavom naselju toliko padne napon da sijalice od 100 w daju svetlost jačinje jedne sveće.
Ali dobro, hajde da kažemo da veći deo ima struju, koja je eto lošeg kvaliteta ali je imaju. Ali šta je sa onima koji je nemaju a žele da je priključe za koje kako kaže ,,EPS": ,,Ne postoje uslovi za priključenje".
Iako kroz selo prolazi dalekovod, iako su meštani kupili transformator.
Znači jedino što fali da bi selo dobilo bolju struju a  kuće koje su sada ,,bez uslova "za priključenje električne energije, je dobra volja ,,EPS"-a i par bandera.
 To naselje inače uopšte nema sreće, pre samo par godina su hteli da naprave na 500 metara od naselja deponiju. Mislim, to je bilo takvo mesto za deponiju da kada bi vetar krenuo da duva sa Jastrebca, taj predivan miris bi se širio celim gradom.
Do tada nisu imali asfalt,a dobro makar ga sada imaju.

Napisao sam ovaj post kako bih koliko toliko ukazao na ovaj problem sa kojim se već dug niz godina suočavaju stanovnici prigradskog naselja Đurovac.
Ali ovo neće biti jedini, nastaviću da pratim situaciju, već smo dobili neke garancije iz ,,EPS"-a da će se pozabaviti ovim problemom.

Videćemo da li će biti od reči.

0 коментара:

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates