понедељак, 28. фебруар 2011.

Božji špijun

Rim, 2. april 2005. Umire papa Jovan Pavle II, i na Trgu svetog Petra okuplja se veliki broj vernika da mu upute poslednje zbogom. Istovremeno počinju pripreme za konklavu koja će dati ime novog pape. Upravo tada dvojica najviđenijih kardinala liberalnog krila Katoličke crkve budu ubijeni u istovetnom jezivom ritualu. Serijski ubica slobodno šeta ulicama Rima, a za njegovo gonjenje biće zadužena inspektorka Paola Dikanti, psihijatar i kriminolog. Tokom istrage, mlada detektivka će se upoznati s najmračnijim tajnama Vatikana: zaverama i postojanjem centra u kome se rehabilituju katolički sveštenici s istorijom seksualnog zlostavljanja.

The box (2009)

Norma i Artur su mladi bračni par koji živi u predgrađu sa malim detetom. Jednog dana se na njihovom pragu pojavljuje mala drvena kutija koja nosi fatalne i neopozive posledice.
Misteriozni stranac donosi poruku u kojoj se kaže da će kutija doneti vlasnicima milion dolara pritiskom na dugme, ali će u istom trenutku negde u svetu jedna osoba umreti, neko koga oni ne znaju.
Kutija će biti u njihovom posedu samo 24 časa i oni moraju da reše moralnu dilemu i suoče sa tamnom stranom ljudcke prirode.




субота, 26. фебруар 2011.

Mačak diže palac uvis

Mačak Džimi je naučio kako da pokaže svojim vlasnicima palac uvic.


Džimi je postao ubrzo i nova zvezda interneta, video koj je postavljen na You Tobe u sredu, pod nazivom ,,Neverovatno mačka pokazuje palac uvis", pogledalo je skoro 200.000 ljudi.


Na snimku se čuje kako vlasnica navodi Džimija da izvede svoj trik, nakon žega on podiže palac prednje šape, dok ostale prste steže , kao što rade ljudi.



петак, 25. фебруар 2011.

Srba i zimske čarolije

Heh, godinama stavljam mrvice na prozor zimi, da bih koliko toliko pomogo našim malim saborcima da prežive ovu dugu i hladnu zimu.


Ovo je prvi put da sam uspeo da uslikam kako su ga nazvali ,,Srbu" na prozoru kuhinje, očistio je svaku mrvicu koja se nalazila na prozoru.


Heh Srba je baš nagrabusio, vidi se da mu ove zimske čarolije i ne prijaju baš puno.






четвртак, 17. фебруар 2011.

Unija blogera Srbije.

Unija blogera Srbije, zvuči interesantno zar ne?


Često sam razmišljao o tome. Kako bi bilo kada bi blogeri u Srbiji ali i šire ostvarili međusobnu saradnju.
Saradnja bi se odvijala na razmeni raznih podatak, to bi bilo posebno interesanto za one blogove koji se bave pisanjem o dešavanjima u Srbiji a i celom svetu.




Zato blogeri javite se, ja sam otvoren za  saradnju.


Pozdrav



среда, 16. фебруар 2011.

Malo čudovište iz komšiluka

Pa zar nije neodoljiv. 



Ali u svakom slučaju s obzirom na njegov stravičan izgled
ovaj pas
je
vrlo pametan
i
velika je maza


уторак, 15. фебруар 2011.

Transformers 2: Revenge of the Fallen




Sem Vitviki (Šaja Labuf) se iznova pridružuje Autobotima protiv njihovih zakletih neprijatelja Deseptikona. Očekujte neočekivano u, ovoga puta, još dramatičnijem okršaju fatastično dizajniranih robota. Film je režirao Majkl Bej prema scenariju Erena Krugera, Roberta Orcija i Aleksa Karcmana.
Glumci: Rainn Wilson, Kevin Dunn, Matthew Marsden, Shia LaBeouf, John Turturro, Tyrese Gibson, Jess Harnell, Cornell Womack, Megan Fox, Hugo Weaving, Josh Duhamel, Isabel Lucas, Frank Welker, Julie White, Peter Cullen, America Olivo, Samantha Smith, Aaron Hill, Darius McCrary, Robert Foxworth, Charles Adler, Mark Ryan, Karina Michel, Ramon Rodriguez, Michael Papajohn, Peter Jason, John Benjamin Hickey, Caitlin Dulany, Spencer Garrett, Jonathon Trent, Katie Lowes, Jareb Dauplaise, Alex Fernandez, Michael Benyaer, Josh Kelly, Steve Tom, Rick Cramer, Walker Howard, Sean T. Krishnan, John Nielsen
Režija: Michael Bay
Žanr: Akcija, Avantura, SF
Jezik: Engleski
Zemlja: SAD
Scenario: Roberto Orci, Ehren Kruger
Trajanje: 147 min.
Distributer: Taramount film
Linkovi: Oficijalni sajt • IMDB


Film ima odlične efekte, dobru priču i odličnu glumu, apsolutno preporučujem ovaj film posebno za one koji vole sfi filmove i za one koji su gledali crteni film Transformersi.

понедељак, 14. фебруар 2011.

Skyline - O filmu

Skyline je film o invaziji vanzemljaca 2010 godine.
Film je pušten 12 Novembra 2010 godine.
Glume Eric BalfourScottie Thompson,Donald Faison, and David Zayas.







Film ,,Skyline", šta reći o ovom filmu sem da je totalan promašaj.
Ja volim sfi filmove, ali ovako dosadan film u životu nisam video. Film ima dobre efekte ali nema nikakvu priču.
Kada sam pogledao trejler filma, delovao mi je interesantno jer su ubacili ,,najbolje" scene koje se nalaze u filmu.

Kada se završio film zapitao sam sebe: Čoveče šta si ti gledao!?

Tako da ako želite da se i vi malo smorite, pogledajte film.




петак, 11. фебруар 2011.

Vaš grad, vaše selo, iz vašeg ugla.

Upućujem poziv svim čitaocima bloga Neke moje stvari da se uključe u akciju Vaš grad, vaše selo, iz vašeg ugla.

Cilj akcije je da skupimo što više slike, tojest da slikate mesto u kome živite. Slikajte stvari koje vam se sviđaju, mesta vama omiljena za izlaske i šetnje.

                        
















Slike možete poslati na ezzopm@gmail.com, ukoliko želite potpišite se i pored slika koje ste poslali ja ću postaviti vaše ime i prezime.

Očekujem vaše slike.

Pozdrav.

субота, 5. фебруар 2011.

Upss tata kupio sam avion!

Sedmogodišnjak iz Londona je preko internet stranice ,,eBay" ,,kupio" pravi borbeni avion kliknuvši na opciju kupi sada, ali je kupovina poništena nakon što se njegov otac izvinio u ime sina zbog greške.

Dečak je za 82.868 evra kupio pravi borbeni avion Harijer kliknuvši na opciju ,,kupi sada" na ponudu postavljenu na eBay-u.

"Otac dečaka koji je ,,kupio" avion,  nas je pozvao telefonom i izvinio se. Avion je još na prodaji. Stavili smo ga na aukciju, tako da se događaj kao ovaj nebi ponovio", rekla je potparolka kompanije "Dzet art evijejšen" u Bradfordu, koja prodaje Harijer.

Potrebni su milioni evra kako bi mogao ponovo da leti. Takođe, zakonom je zabranjeno da prodajemo avione koji imaju motore", dodao je Vilson tvrdi da bi avion mogao ponovo da leti, ali da bi to bilo skupo.

петак, 4. фебруар 2011.

Kompjuter draži od bicikle

Istraživanja pokazuju da 63 odsto dece, starosti od dve do pet godina, znaju da uključe i isključe kompjuter, a 69 odsto zna da upravlja mišem.

Stručnjaci ABG kompanije objavili su rezultate koji pokazuju da 63 odsto dece starosti od dve di pet godina, znaju da uključe i isključe kompjuter, a 69 odsto zna da upravlja mišem.

Istraživanje je sprovedeno na 2.200 majki dece na područjima SAD, Kanade, EU, Australije i Novog Zelanda.
Zanimljivo je to da 58 odsto dece zna da pokrene kompjutersku igru, 25 odsto da koristi web pretraživač, a da 19 odsto smart telefon.

U isto vreme 52 odsto dece zna da vozi bicikl, a samo 11 odsto da samostalno veže pertle.

среда, 2. фебруар 2011.

Spam email - Miss Rama Djirama - njen odgovor

 Iz čiste radoznalosti odgovorio sam dotičnoj gospođici Rama Djirama na nje email.
Ja sam joj odgovorio da me zanima odakle joj moja mail adresa i kako joj mogu pomoći.

Danas mi je stigao mail od nje u kome mi ona čestita 2011 godinu, izvinjava se za kašnjenje njenog odgovora.
U daljem tekstu kaže da je razlog njenog kašnjenja u odgovaranju na moj mail to što nema stalni pristup internetu.

Takođe piše da je oduvek htela da ima prijatelja iz inostranstva, da ne želi avanturu da želi prijateljstvo iz koga se, kako ona kaže, ko zna šta može da se proistekne iz toga.
 

уторак, 1. фебруар 2011.

Opasna greška u windows-u

Microsof je objavio upozorenje na novootkrivenu grešku u operativnom sistemu Windows, odnosno njegovoj komponenti za pretraživanje interneta.

Microsof takođe navodi da hakeri mogu da iskoriste bezbednosni propust u Internet Exploreru i ukradu privatne informacije ili ovladaju tuđim kompjuterima, prenosi BBC.

Ovaj bug potencijalno može da ugrozi svakog korsnika Internet Explorera, kojih ima u svetu oko 900 miliona.

Microsoft je objavio softversku zakrpu za ovu grešku, a njegovi programeri rade na dugoročnom rešenju radi zaštite od hakerskih napada, javlja srna.

Nakon što se kompjuter zarazi zlonamernim programom, hakeri mogu da ga iskoriste za preuzimanje ličnih podataka ili za slanje korisnika na lažne web sajtove.

Svim korisnicima Windowsa upućen je apel da sa Microsoftovog sajta preuzmu zakrpu za ovaj bezbednosni propust.

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates