четвртак, 08. септембар 2011.

Svet u kome živimo

Ovo je moj sastav na gore navedenu temu iz druge godine srednje. Nađoh ga ovih dana pa reših da podelim sa vama.Jutarnje vesti:
,,Španija potvrdila da neće priznati nezavisnot Kosova; Zbog višednevnih padavina porast nivoa vode na srpskim rekama-preti opasost od poplava; 12. marta šestogodišnjica tragično preminulom premijeru, dr Zoranu Đinđiću; Vreme sumorno i tmurno, mestimično sa kišom."
,,Čašu meda joj niko ne popi da je čašom žuči ne zagrči. Čaša meda ište čašu žuči, smješane najlakše se piju." Ovo je moja vodilja. U stvari, ovim samo pokušavam da nađem opravdanje za sve nepravičnosti koje se dešavaju, ne tako retko. Svet je jing-jang. Samo u ovom našem je izgleda ona bela tačkica u crnom delu postala siva od okolne buđi i postaje sve tamnija i tamnija dok se ona crna na beloj polovini sve više širi. Kopno i voda, rat i mir, raskoš i beda....beda...mržnja i mržnja...smrt! Ušla sam u ovo sa jednim ciljem, ali sada vidim da nije vredan mastila iz moje hemijske-niko neće ništa preduzeti. U stvari, verovatno neće ni čuti ovo. Ma zbog čega bih uopšte pominjala Prvi svetski rat, Drugi svetski rat, rat na Kosovu, rat u Vijetnamu, rat u Iraku, Palestini...Kao da mi ne osećamo posledice velike ekonomske krize. Neka...,,Po sto je puta srećan svako ko veru nije izgubio."
Iskoristiću poslednji trzaj ruke kao apel: ,,Pre nego što krenete da menjate svet, promenite česmu u svom stanu. Svet bi bio mnogo lepši kada bi svako popravio česmu ili makar zube!"

3 коментара:

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates