четвртак, 8. септембар 2011.

Svet u kome živimo

Ovo je moj sastav na gore navedenu temu iz druge godine srednje. Nađoh ga ovih dana pa reših da podelim sa vama.



Jutarnje vesti:
,,Španija potvrdila da neće priznati nezavisnot Kosova; Zbog višednevnih padavina porast nivoa vode na srpskim rekama-preti opasost od poplava; 12. marta šestogodišnjica tragično preminulom premijeru, dr Zoranu Đinđiću; Vreme sumorno i tmurno, mestimično sa kišom."
,,Čašu meda joj niko ne popi da je čašom žuči ne zagrči. Čaša meda ište čašu žuči, smješane najlakše se piju." Ovo je moja vodilja. U stvari, ovim samo pokušavam da nađem opravdanje za sve nepravičnosti koje se dešavaju, ne tako retko. Svet je jing-jang. Samo u ovom našem je izgleda ona bela tačkica u crnom delu postala siva od okolne buđi i postaje sve tamnija i tamnija dok se ona crna na beloj polovini sve više širi. Kopno i voda, rat i mir, raskoš i beda....beda...mržnja i mržnja...smrt! Ušla sam u ovo sa jednim ciljem, ali sada vidim da nije vredan mastila iz moje hemijske-niko neće ništa preduzeti. U stvari, verovatno neće ni čuti ovo. Ma zbog čega bih uopšte pominjala Prvi svetski rat, Drugi svetski rat, rat na Kosovu, rat u Vijetnamu, rat u Iraku, Palestini...Kao da mi ne osećamo posledice velike ekonomske krize. Neka...,,Po sto je puta srećan svako ko veru nije izgubio."
Iskoristiću poslednji trzaj ruke kao apel: ,,Pre nego što krenete da menjate svet, promenite česmu u svom stanu. Svet bi bio mnogo lepši kada bi svako popravio česmu ili makar zube!"

3 коментара:

Miloš Miladinović је рекао...

Znaš da bi se stvari menjale ljudi moraju pisati o njima, pričati govoriti. Da bi se neka ideja misao probila to je jedini način.

Miloš Miladinović је рекао...

Stoji. Saglasna sam. Samo poenta je da prvo sebe i svoju okolinu dovedemo u red pa onda pričamo o globalnim problemima, koje mislim da ne bi ni bilo kada bi svako vladao sobom.

Miloš Miladinović је рекао...

Da je to početak jeste, da krene svako od sebe. Što se tiče globalnih problema, eh to je sasvim druga priča, nova tema,. Jer da se normalan i običan svet pita, ništa od svega ovoga se ne bi događalo.

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates