среда, 29. јун 2011.

Ručni sat za ljubitelje Space Invadersa





ŠVAJCARSKI PROIZVOĐAČ SATOVA ROMAIN Jerome, poznat po “ludo ekstravagantnim” ručnim satovima, koji su uz to izrađeni od nesvakidašnjih materijala kao što su mesečeva prašina ili metal korišćen za proizvodnju svemirske letelice Apolo 11, ponudio je nedavno model posvećen popularnoj arkadnoj video igri Space Invaders, koju je daleke 1978. godine objavila kompanija Taito. 

Prema svedočenju Tomohira Nišikade, koji je osmislio igru, inspiracija su mu bile video igra Breakout, kompanije Atari, naučno-fantastični roman Rat svetova, Herberta Džordža Velsa, i popularni filmski serijal Zvezdani ratovi, Džordža Lukasa.

Igra je nakon pojavljivanja postala izuzetno popularna (svojevremeno je izazvala nestašicu kovanica od 100 jena koje su bile potrebne za igranje na automatima za igre u Japanu), a procenjuje se da je samo 1982. godine svom izdavaču donosila tromesečni prihod od 2 milijarde dolara, što bi danas bilo ekvivalentno prihodu od 4,6 milijardi USD u jednom tromesečju.

Nostalgični korisnici koji su emotivno vezani za ovu igru, ili oni koji oduševljava neobični dizajn satova kompanije Romain Jerome, trebalo bi da požure – i spreme pristojnu sumu novca.

Kompanija će napraviti svega 78 ručnih satova posvećenih ovoj igri, a prodavaće ih po ceni od 15.000 USD. (M.B.)


(MikroVesti)

0 коментара:

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates