субота, 22. јануар 2011.

Ugovor sa Bogom - Huan Gomes-Hurado

Godine 1943. lekar nacista uzima od jednog jevrejskog bračnog para staru porodičnu relikviju. Šest decenija kasnije pred vratima ozloglašenog nacističkog sadiste pojavljuje se zagonetni sveštenik. Dolazi da povrati relikviju i razotkrije njenu tajnu.

    Istovremeno, anonimni multimilijarder finansira arheološku ekspediciju „Mojsije“. Timu koji predvode jevrejski arheolozi pridružuje se Andrea Otero, hrabra novinarka, ubeđena da će dobiti ekskluzivnu priču o iskopavanju izgubljenog Zavetnog kovčega. Andrea ubrzo otkriva da se među članovima ekspedicije nalaze pripadnici raznih tajnih službi. Ona je prinuđena da se bori za život, a pomoć nalazi u osobama od kojih se to najmanje očekuje.


    Od vremena četrdesetih godina prošlog veka u Beču i Njujorku do današnjih špijunskih službi u Vašingtonu i tajne ekspedicije u pustinji Jordana, Hurado nas vodi nemilosrdnim pripovedačkim ritmom kroz roman prepun iznenađenja, akcije, opasnosti i misterije.

    Nakon njegovog spektakularnog debija romanom Božji špijun, objavljenim u preko 40 zemalja i sa više od pola miliona prodatih primeraka, Gomes-Hurado svojim drugim romanom potvrđuje da je jedan od najboljih predstavnika savremene španske proze.






1 коментара:

Miloš Miladinović је рекао...

Vrlo interesanta knjiga, uživao sam dok sam je čitao.
Lako štivo za opuštanje, preporučujem je. :))

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates