понедељак, 19. новембар 2012.

Ratni zločinac - iz mog ugla

Još jedan šamar, još jednom je Srbiji pljunuto u lice. Istorija se ponavlja, mada je, možda je, teško reći da se ponavlja. Bilo bi pravilno reći da se nastavlja.
Od samog oslobađanja naše države, od oslobađanja od Osmanlijskog terora, stalno smo bili ometani, sprečavani, stalno su nam postavljali nove uslove.
Nekako istorijski gledano, mi smo se borili za prave ciljeve, za slobodu našeg naroda a i drugih koji su živeli tu sa nama, pored nas.
Ako bih se osvrnuo na poslednja dva velika svetska rata, borili smo se protiv okupatora koji je sada očigledno jedan od glavnih faktora u Evropi.
I sada pogledajte države koje su bile na strani te sile koja je pobila toliko ljudi da se pravi broj nikada neće saznati, pogledajte njih i nas koji smo bili na ,,pravoj strani".



Hrvatska je oslobađanjem ratnog zločinca Ante Gotovine kao u nekom transu, za njih je ovo kao Holivudski film sa srećnim krajem, gde je ,,dobro pobedilo zlo" i sada će svi živeti srećno do kraja života u nekoj utopiji u kojoj je sve sasvim savršeno.
Oni ne negiraju zločine, ali  kažu da ih je neko počinio samo nisu oni.
Znate, mislio sam da je vrhunac priče u kojoj se nekadašnji krvni neprijatelji USA i Nemačka sa državama satelitima udružuju i kreću sa bombardovanjem 1999., ali pogrešio sam, oslobađanje ratnih zločinaca Ante Gotovine i Mladena Markača, e to je vrhunac ove priče koja nas polako uvodi u neku drugu.
Na ovu celu priču je trebalo staviti tačku, trebalo ih je osuditi i krenuti u novu eru odnosa između Srbije i Hrvatske.
Nadam se da Srbija i Hrvatska više nikada neće gledati preko nišana, ali sva ova dešavanja mi deluju kao da neko održava celu stvar vrućom, kao da neko ne dozvoljava da se Balkan jednom za svagda smiri i krene na put napretka i blagostanja, čega ovde nema već dugo.

Samo me interesuje na globalnom planu gde sve ovo vodi i ko stoji iza ovakvih odluka koje očigledno oblikuju svet, fino i polako.
Samo se nadam da će biti mesta u tom novom svetu za Srbiju, jer su ovo tako velike promene da na njih imamo uticaj kao što na okean ima jedna kap vode.

Pridružio sam se ovoj akciji #ratnizločinac da ne bi to prošlo eto koliko toliko ne zapaženo, možda ako nas bude dovoljno, možda će ovo nekog malo i pecnuti, ko zna.
U svakom slučaju, pozivam vas da se priključite akciji, napišite iz vašeg ugla pogled na stvar i reči ,,ratni zločinac" obeležite sa linkom ka željenoj stranici.
Takođe akciju možete pratiti na tviteru #ratnizločinac

0 коментара:

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates