среда, 10. август 2011.

Potpisan ugovor za čisćenje reke Toplice

Državni sekretar Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Bojan Đurić i predsednica opštine Kuršumlija Vesna Jakovljević potpisali su danas ugovor vredan tri miliona dinara za rešavanje problema divljih deponija u koritu reke Toplice i nabavku komunalne opreme.

Đurić je tom prilikom rekao da je situacija sa otpadom u reci Toplici loša i da ubuduće više neće biti samo akcija jednog građanina već da će se resorno ministarstvo aktivno uljučiti u čisćenje te reke.
  "Razgovarali smo sa predsednicom opštine i direktorima komunalnih preduzeća nadležnih za tu oblast i dva miliona dinara će kroz akciju 'Očistimo Srbiju' iz Fonda za zaštitu životne sredine biti prebačeno u opštinski fond za čišćenje reke", kazao je Đurić.
 

On je naveo da će ministarstvo pomoći i nabavku komunalne opreme jer opština Kuršumlija ima samo 70 kontejnera od čega je 20 neupotrebljivo.
 
Takođe je naveo da će za te namene u narednih nekoliko meseci biti odvojeno milion dinara, a opština će do kraja godine dobiti i kamion autosmećar.
 
Đurić je apelovao na opštinske organe da obezbede pojačani inspekcijski nadzor
kako bi se sprečilo bacanje otpada duž reke.
 
Pokretač inicijative za čišćenje reke Toplice Miodrag Mihajlović rekao je da je potpisivanje sporazuma i dodela sredstva reakcija koju je očekivao dodajući da je zadovoljan reagovanjem ministarstva i akcijom "Očistimo Srbiju".
 
On je objasnio da kada je svojevremeno pokrenuo akciju čišćenja Toplice bio suočen sa otporom stanovništva. Takođe je apelovao na opštinske i republičke vlasti da se sredstva opredeljena za to namenski troše.

(Blic)

 

0 коментара:

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates