уторак, 2. август 2011.

Srećan WiFi dan.


Šta je wireless mreža?

Wireless je sistem bežicne racunarske mreže koja za prenos informacija i podataka koristi radio talase. Mreža NST.Wireles je zasnovana na IEEE 802.11x standardu, i radi u frekventnom opsegu 2,4 GHz sa veoma malim snagama koje su reda ispod 50mW (podsecamo da obicni mobilni telefon radi sa snagom od 2W sto je 40 puta veće od 50mW). Kao takva mreža je potpuno usklađena i sa svim evropskim normativima o uticaju na čoveka, kao i svim tehničkim uslovima.

.
Zašto baš ovaj datum 2.08.2011 je uzet za dan WiFi mreže?

 Sam datum podseća na standard WiFi-a: 802.11. Dobro pošto se ta sličnost baš i ne vidi sa našim Evropskim kalendarom ali Američki kalendar odlično podseća na WiFi standard 8.02.11. Još jedna zanimljiva stvar koja je vezana za ovaj datum je ta da će se dan WiFi-a obeleživati svakih 100 godina.

Danas je WiFi mreža u svakodnevnoj upotrebi, koristimo je svakodnevno, kod kuće u kafićima,trgovini.parkovima. WiFi mreža nam omogućuje da ostanemo povezani sa ostatkom online sveta, bez koga je u današnjem svetu teško zamisliti život.

Ne preostaje mi ništa drugo sem da vam čestitam da WiFi mreže.


 

0 коментара:

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates