четвртак, 26. мај 2011.

Neredi u Novom Sadu: Jake policijske snage odbile napad na televiziju

NOVI SAD- Oko 500 demonstranata koji u Novom Sadu protestuju zbog hapšenja Ratka Mladića pokušali su večeras da upadnu u zgradu Radio-televizije Vojvodine (RTV), ali su ih u tome spriječile jake policijske snage u punoj opremi za razbijanje demonstracija.
Demonstranti su ispred zgrade RTV-a fizički napali jednog čovjeka na biciklu, nakon čega je izbila opšta tuča, koju je prekinula policija.
Oni su uzvikivali "Ustaše" i psovali ministra policije Ivicu Dačića.
Demonstranti su prevrtali večeras i kontejnere za đubre, palili baklje, bacali takozvane topovske udare i uzvikivali pogrdne parole.
Oni su se okupili na centralnom gradskom Trgu slobode, potom su se zaputili prema zgradama Skupštine i Vlade Vojvodine, a kontejnere su prevrtali na Bulevaru oslobođenja.
Uzvikivali su pogrdne parole, poput "Nož, žica, Srebrenica", "Spasi Srbiju i ubij se, Borise", "Tadiću, ustašo", kao i "Ustanak", "Ustani, Srbijo".
Riječ je uglavnom o srednjoškolcima i o malo starijim osobama.
Skup obezbjeđuje policija u punoj opremi za razbijanje demonstracija, dok saobraćajna policija obezbjeđuje trasu kretanja kolone demonstranata, koja se ponovo uputila ka Trgu slobode.
Haški bjegunac Ratko Mladić uhapšen je jutros u selu Lazarevo kod Zrenjanina.

(Nezavisne novine)

0 коментара:

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates