уторак, 19. април 2011.

Pomoć selu Bašaid!

Ja kao bloger sam morao da se pridružim blogerima i blogerkama koje su takođe pisale o problemima koje imaju stanovnici Kikinde, mesto Bašaid.


Naime o celoj ovoj situaciji koja je pogodila stanovnike Kikinde, mesta Bašaid, a pre svega kolegu bloggera Lowlander sam saznao preko bloga Džepna Venera Blog .






Mislim da su razmere nesreće, gledajući reportažu Prve Srpske televizije , po oštećenosti objekata iste kao i u Kraljevu.


Međutim, kako Prva Srpska televizija kaže, zašto se ne šalje pomoć u Bašaidu, jer je to ipak elementarna nepogoda, je vrlo zanimljivo


Hm, možda je vlast obuzeta samom sobom, ne obraća pažnju o tome šta se dešava po Srbiji.


Ja nisam iz tog kraja, iskreno nisam čuo za selo Bašaid, ali posle priče koju sam pročitao na sada već mnogim blogovima, kao što je Štric Štric, Amarilic Online  i dr, rešio sam da se pridružim njima i da koliko toliko na neki način pomognem žiteljima Bašaida.


Da što više raširimo priču kako bi se čulo i videlo šta se dešava sa tim ljudima, i ne nemojte to reći, daleko je, moglo je da se desi bilo gde, pa čak i ovde kod nas, dragi Prokupčani, Nišlije, Leskovčani i itd.


I šta bi ste vi rekli kada bi ste gledali kako ostatak Srbije zabija glavu u pesak?










 Gospođa Vera Mlađan, kojoj se divim jer je prva učinila nešto konkretno za ljude u selu Bašaida, je pozvala opštinu Kikinda i raspitala se o sitaciji u tom selu.






Rekli su joj da se sve više i više kuća ruši, tačan podatak i veličina ove elementarne nepogode još uvek se ne zna ali će u narednih 10-tak dana Bašaid otvoriti račun za uplatu sredstava isključivo namenjen za pomoć ljudima koji su ostali bez njih.






Za sada postoji račun na kome mogu da se uplate sredstva za pomoć Bašaidu: Sanacija poplava 2011.g. a broj je - 840-243-67-40-22 .


                            


Tako da pozivam sve ljude dobre volje da koliko toliko pomognu žiteljima Sela Bašaid!

4 коментара:

ТоМЦаа је рекао...

Велико хвала, Милоше, за ширење ове акције. Село Башаид је најугроженије, али није једино, штета од поплава и набујалих подземних вода се санира и у другим деловима општине Кикинда. Овај рачун је заједнички за сва та подручја.

Надам се да ће читаоци препознати проблем и придружити се у решавању. Заједно можемо све. Поздрав.

Miloš Miladinović је рекао...

@ТоМЦаа
Tomica, to je najmanje što sam mogao da učinim. Mislim to je strašno sta se tamo dešava, gledati kako nešto probata što su ljudi godinama stvarali je strašno.

Ja ću se potruditi da do kraja ispratim sitaciju u Bašaidu.

Pozdrav

Darko Jovanov је рекао...

Хвала и од мене, Милоше. Знам да се већ понављам, али не умем речима да изразим захвалност коју осећам према свима вама који сте раширили причу о кикиндском округу. Ваш сам дужник.
Поздрав

Miloš Miladinović је рекао...

@Lowlander
Pa ipak svi mi živimo u istoj zemlji i ako se mi međusobno ne pomažemo, niko nam neće pomoći.
Srbija je inače u problemima do guše, a korak ka rešavanju tih problema je i za početak, razgovor o tom problemu.

Lowlander ja sam uvek otvoren za saradnju i uvek ću podržati akcije ovog tipa.

Pozdrav i sve najbolje.

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates