субота, 16. јун 2012.

Predstava Lovers Walk - Prokuplje

Prokuplje je mala sredina u kojoj se kao dobar provod uglavnom misli na izlazak u lokalnim diskotekama i kafićima što opet deluje da je nasleđe prošlih vremena i dalje tu među nama.

Lovers Walk
Ali u svakom slučaju malim ali sigurnim korakom radi se na tome da se situacija promeni i okrene u drugom smeru, da mladi ljudi uvide da dobar ,,provod" mogu naći i u predstavama kao što je ,,Lovers Walk" (Ljubavna šetnja).

Predstava je održana u prostorijama muzeja Toplice u Prokuplju.
Bilo je u najmanju ruku, nešto drugačije, nešto što se retko ili uopšte ne viđa na ovim prostorima. Priča o ljubavi potkrepljena u pozadini sa odličnim snimcima i slikama pružala je uvid u nešto što bi predstavljalo šta je to ljubav u 21.veku, sa kakvim se poteškoćama susreće i šta je to što je potrebno da bi ona opstala u ovako turbulentnom vremenu u kakvom živimo.


Gus Simonović,Siri Embla,Anika Stefanović i naravno ja
Gus Simonović čovek iz Toplice, umetnik, neko ko je otišao u svet, tamo živeo i upoznao svoju lepšu polovinu Siri Embla koja je poslužila kao glavna inspiracija za nastanak ove predstave, Gus je došao u Prokuplje,Toplicu u mestu odakle je potekao, kako bi joj na neki način dao na značaju, odabrao da u Srbiji Prokuplje bude prvi grad u kome će se predstava i prikazivati.

Treba naglasiti da je predstava u Prokuplje stigla pravo sa festivala Fringe Festival 2012 i Edinburgh Fringe Festival 2011. sa Novog Zelanda


Siri Embla i Gus Simonović
Gus Simonović o predstavi: Predstava je neka vrsta performansa i nešto novo na našoj sceni. Ona je bogatog sadržaja i ekstravagancije - baš kao ljubav. U njoj ima svega, predstavlja spoj poezije, muzike i hipnotičkog videa. Cilj je da pokaže da nisu sve prave ljubavi tužne 

Gus i Embla su sami kreirali
 i režirali predstavu 
uz pomoć prijatelja koji su napravili
 muziku i video.

U svakom slučaju moja preporuka, predstava se danas održava u 20.00h u Novom Sadu u prostorijama 
Art Klinike ,Grčkoškolska 5.

0 коментара:

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates