петак, 8. јул 2011.

Uskoro snimanje filma "Konstantinovo raskršće"



NIŠ - Uskoro bi trebalo da počne snimanje filma "Konstantinovo raskršće" nakon dve godine od objavljivanja istoimene knjige Dejana Stojiljkovića.

Kako je sam autor knjige Dejan Stoiljković rekao, dogovori su u toku i trebalo bi krajem jula da predstavnici Grada Niša potpiše sporazum sa producentskim kućama, pa tada i da budu poznati svi detalji snimanja.

- Kako je ranije bilo reči, Đorđe Milosavljević bi trebalo da adaptira delo za scenario filma, a reditelj bi trebalo da bude Miroslav Lekić, koji je režirao filmove "Nož", "Lavirint" i "Bolje od bekstva". Dobili smo pozitivan odgovor od predstavnika Grada Niša da će podržati projekat - rekao je Stoiljković.



Miroslav Lekić je pored pomenutih filmova režirao i popularne serije "Otvorena vrata", "Ulica lipa", "Gore dole" i "Sva ta ravnica". Produkciju za ovu poslednju u nizu je radila kuća Dejana Lutkića "NS prodakšn", koja bi trebalo da uradi produkciju i za film "Konstantino raskršće".

Pored ove kuće, najavljeno je da će produkciju raditi i "Drina film" i niška "Master sekjuriti", a možda se u koprodukciju uključi i jedna kuća iz inostranstva.

- Predsednik Odbora za organizovanje proslave godišnjice potpisivanja "Milanskog edikta" Dragan Milošević je uspostavio kontakte sa predstavnicima producentskih kuća i on je idejni tvorac svega ovoga. Film bi trebalo da bude prikazan u okvru proslave 1.700 godina od Milanskog edikta - rekao je Dejan Stoijlković.

Želja pisca je da film bude sniman u rodnom gradu cara Konstantina Nišu i da učestvuju i niški glumci.

- Više i nema autentičnih lokacija u Nišu jer je socijalistička vlast izgrađivala "Kalču" i druge objekte. Želeo bih da bude snimano u Nišu i da se naprave kulise, kao što je bilo u slučaju snimanja filma "Zona Zamfirova". Takođe, voleo bih da deo glumačke ekipe bude iz Niša - dodao je Stoiljković.

Dejan Stoiljković trenutno radi na novom romanu "Duge noći i crne zastave", a odlomak možete da pročitate u kolumni ovog pisca.


(JužneVesti)

2 коментара:

Miloš Miladinović је рекао...

Може ли се снимити филм у Србији без Срба као ратних злочинаца и идиота? ("Турнеја", "Српски филм", "Ужичка"...)
АМАН, ДОСТА ВИШЕ !

Miloš Miladinović је рекао...

Po tvom komentaru predpostavljam da nisi čitao knjigu ,,Kostantinovo raskršće". U knjizi se uopšte Srbi ne spominju u negativnom kontestu. U knjizi se opisuje Srbija,Južna Srbija za vreme drugog svetskog rata i tu se dodaju određeni sfi elementi. Pročitaj je, preporučujem je.

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates