четвртак, 18. новембар 2010.

Međunarodna organizacija u Prokuplju.

čNaime, 
cilj međunarodne organizacije koja se sada nalazi u Prokuplju je osavremenjivanje lokalne samouprave i itd.
Makar tako stoji u  USAID.
Hm ako je tako, baš hvala Amerikancima. Ma oni su mnogo dobri , nego šta da rade kada imaju problema sa nama problematičnim ljudima.


Samo im zadajemo glavobolju nećemo da slušamo.
Evo sada su nam oni poslali organizaciju koja će nam navodno pomoći da osavremenimo našu lokalnu samoupravu.
Hm oni će nama pomoći, naši dobročinitelji. Samo da nam ne pošalju opet nekog ,,Milosrdnog Andjela", njihovo milosrđe je previše skupo za moj džep.
Kada smo bili ,,saveznici" u drugom sveckom ratu i tada su bili vrlo, vrlo milosrdni. U jednom bombardovanju grada Niša saveznici su uništili  više objekata nego što su to Nemci učinili za celokupno vreme trajanja rata.
A ljudski gubici nisu bili poznati.
Tako da je sada stvar ista, uništili nas doveli do ekonomske propasti, uništili moral narodu, školstvo uništavaju, hm hm šta li je sledeće.

Ali opet ima tu i pozitivne strane, naučiće naše zaposlene u opštini osnove menadžmenta i upravljanje ljudckim resursima.
I to je nešto jer od toliko zaposlenih radi jedva nekolicina sposobnih ljudi. Mada ni oni ne mogu da urade mnogo jer je prevelika gužva dole.
Pa da ne kažemo da nam nisu uzvratili uslugu što smo dozvolili da se reše nekog zastarelog naouružanja i stim smo im pomogli da osveže svoju privredu proizvodnjom novog.
Ah znam, mi smo ljudi mekog srca, kada nas neko zamoli lepo ne možemo da odbijemo.

-Ali videćemo već možda će konačno da mi asvaltiraju ulicu ili makar da stave neku sijalicu da kada padne noć ne bude: ,,Upadoh u šahtu upomoć"!

0 коментара:

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates