среда, 11. мај 2011.

Povratak "Komodora 64" u junu

Američka kompanija "Commodore USA" planira da u junu pusti u prodaju novi model nekad najpopularnijeg kompjutera na svetu, "Komodora 64". Kultni računar, koji je prema podacima Ginisove knjige rekorda najpopularniji model kompjutera svih vremena, zadržaće retro izgled, ali će imati moderne performanse.

Novi komodor će imati dual core Atom procesor od 1.8 GHz, grafičku karticu Nvidia Ion2, 4GB RAM memorije, čitač multi-format memorijskih kartica, USB priključak i Wi-Fi internet vezu...

Početna cena biće 595 dolara, koliko je koštao i prvi model, tokom osamdesetih godina.


 Šef kompanije "Commodore USA" Beri Altman kaže da ova firma prvo nije planirala da ponovo počne proizvodnju prvog modela "Komodora", ali da se na to odlučio nakon što je bio zatrpan mejlovima hiljada fanova koji su tražili upravo model 64.
"Ceo svet hoće ovaj kompjuter. To je mnogo više nego u našim najluđim snovima. Zbog svog retro dizjana, popularan je i među klincima koji u vreme pojavljivanja prvog 'Komodora' nisu bili ni rođeni", rekao je Altman.

Prvi "Komodor 64" je postao toliko popularan tokom osamdesetih godina jer je bio mnogo jeftiniji od konkurencije (IBM i "Epl"), a imao je i veću memoriju i mogućnost da se poveže s gotovo bilo kojim modelom televizora, koji bi poslužio kao monitor.

Altman je najavio i daće uskoro početi ponovna proizvodnja modela "Komodor amiga".

(BLIC)

0 коментара:

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates