уторак, 10. мај 2011.

Nikola Tesla četvrti na listi "inženjera heroja"????

Epa mislim stvarno ironiji nigde kraja! Odem danas na net i imam šta videti Nikola Tesla četvrti na listi ,,inženjera heroja".

Kako piše novinska agencija ,,TANJUG" Američki naučnik srpskog porekla, čiji su pronalasci doprineli tehnološkom progresu sveta, našao se na četvrtom mestu .liste ininjera heroja u izboru 900 britanskih studenata, budućih inženjera.
Kingdom Brunela koji je bio čuveni britanski arhitekta koji je u prvoj polovini 19 veka radio na konstruisanju mostova i želežničkih mreža. Da da to je sigruno za prvo mesto!

Na drugo mesto je Džejms Dajson, engleski inovator poznat po velikoj podršci inženjerskim projektima, kojem je slavu patent usisivača.

Aha dobro znači drugo mesto za usisivač, hm realno.












Treće mesto je zauzeo izvršni direktor američkog informatičkog giganta ,,Epl" Stiv Džobs, sa pronalascima kao što su ,,plejer"- ,,aj pod", mobilni telefon ajfon, tablet (mini prenosivi računar) i mnogi drugi.






I stigli smo na četvrto mesto koje su britanski studenti dodelili Tesli koji je najviše doprineo nauci kao pronalazač obrtnog magnetnog polja,indukcionog motora, polifazne naizmenične struje, generatora i kompletnog sistema za proizvodnju električne energije.



Znači prvo mostovi i železničke mreže, pa usisivač, onda mobilni telefon, mini prenosivi računar i itd, i na kraju struja.

Ali meni deluje da su studenti više glasali po tome dali su naučnici britanskog ili američkog porekla, zato me i ne čudi zašto je Tesla dobio četvrto mesto.
Hm ti isti su nas bombardovali zbog nekog našeg nacionalizma.

0 коментара:

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates