понедељак, 30. мај 2011.

Baterija za prenosivi računar koja traje tri godine

KOMPANIJA LEYDEN ENERGY PREDSTAVILA je novu litijum-jonsku bateriju za prenosive računare koja će zadržati pun kapacitet najmanje tri godine. Naravno, kompanija uz bateriju daje i trogodišnju garanciju.

Svim korisnicima prenosivih računara je dobro poznato da njihova baterija vremenom počinje da im skraćuje autonomiju rada. Nakon približno 12 do 18 meseci rada većina baterija prenosivih računara je “zrela” za zamenu, što donosi nepredviđene novčane izdatke njihovim korisnicima, ali i stvara problem oko skladištenja i recikliranja dotrajalih baterija.

Kompanija Leyden Energy tvrdi da će njena nova baterija moći da se puni preko 1000 puta i da će moći da radi na temperaturama od minus 30 do plus 60 stepeni Celzijusa. Doduše, baterija će koštati skoro dvostruko više nego standardne baterije, koje se, uzgred, isporučuju sa jednogodišnjom garancijom. Prva će ih kupcima ponuditi kanadska kompanija Dr.Battery.

Hewlett-Packard u saradnji s kompanijom Boston Power nudi sličnu bateriju sa produženim vekom trajanja, ali je ona dostupna samo za neke modele njegovih prenosivih računara. (M.B.)

(MikroVesti)

0 коментара:

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates