петак, 29. април 2011.

Putuj Evropo, zakona nema kod nas!

Kao što Balaševićeva pesma kaže: ,,Putuj Evropo nemoj više čekati na nas ne pitaj mnogo dospećeš i ti na rđav glas. Putuj planeto super smo se družili nama je lepo taman kako smo za služili."

Kakva ,,Evropa" za nas, zar se mi ponašamo ,,Evropski"? Zar ova naša država liči na Evropu? VIše liči na nešto, ne znam tačno na šta, možda na neki eksperiment u pokušaju, koji je prošao loše po one na kojima je i vršen. Slušam, ,,demokratcki blok", koji se zadnjih deset godina žalio na posledice vladanja Slobodana Miloševića a od skoro im je kriva i ova ,,SEKA". 

Heh , kod nas je uvek ,,neko drugi kriv", a dali se neko zapitao zapravo dali smo ,,krivi mi"!? Dali smo krivi što se krimosi izvlače, kao u Holivudckim filmovima, uz kauciju. Kao recimo policajac koji je izudarao dečaka koji je zavrišo sa potresom mozga u bolnici. Kako sam saznao, kazna za to zlodelo će biti novčana kazna koja se još ne zna, i koja će biti upućena udruženju distrofičara iz Prokuplja. Sve je to u redu, ako bi taj novac i stigao do njih, do obolelih od te opake bolesti. Ali šta je sa dečakom koji je završio u bolnici, šta je sa roditeljima, šta je sa onim što su doživeli. Svakodnevni pritisci sa svih strana, da se taj čuvar reda i mira, ta spodoba, čovek koji nema ništa u sebi ljudcko što bi ga okarakterisalo čovekom koji pripada dvadeset prvom veku, a ne mračnom srednjem veku, mada bih ja rado primenio neke zakone iz tog perioda za takve kao što je on. I tako država će oprati ruke, takvo odlukom biće ,,vukovi siti a ovce na broju"! Ko je tu vuk a ko ovca nemam pojma, šta je gore a šta dole ni to mi nije jasno. Dali je ovde u pitanju ono kada nešto lud zbunjenog?  
 Ministar Dačić je rekao svoje, čim je čuo za ovaj slučaj čovek se odam odazvao ali na tom je bilo i ostalo. Dokumenta su počela da nestaju, da se zaturaju po neki fiokama, godinu i nešto dana se sve ovo razvlačilo. Razvlačilo se jer su svi ovde svima rođaci, kumovi, braća od tetaka. Ala se Srbija smanjila čoveče, ispade da nekoliko familija upravlja ovim delom zemlje. I tako dobijeni slučajevi se gube, što zbog nemarnosti advokata, što zbog subjektivnog tumačenja zakon, a slučajevi koji su predodređeni za propast ti se dobijaju bez problema. Ne znam jel sam lud ili zbunjen i ko ovde  koga zeza.


Ovako kada sam gledao ranije na TV-u o ovakvi sličnim slučajevima sve mi je to delovao ono ,,Vao" pa ipak u ovoj zemlji ima zakona. Od kako sam upućen o ova dešavanja sa ovim slučajem, uvideo sam da izgleda da je sve to jedno veliko ,,farbanje", nema blage veze sa ničim. Oni pročitaju to što su im verovatno drugi napisali i toliko o tome. To posle ide svojim nekim tokom, poznatim svima onima koji su imali ovakve ili slične situacije. Šta se sve izdešavalo za tih godinu dana. Primetio sam da su se neki novinari totalno nezainteresovano bavili o ovom slučaju, bili su čak i po malo bezobrazni, dok su neki ali mali broj, trudili da izveštavaju o tome. Jedna Niška televizija je odbila da izveštava o tome, bili su uplašeni kada su čuli o čemu se radi. Hah profesijonalno novinarstvo u Srbiji, ne znam, meni se čini da su oni iz Resavske škole. Hm vrlo je oblačno u Srbiji a i neki mrak je nad Srbijom, liči mi onaj stari mark kojim su se plašila deca revolucije ali ovaj mrak je drugačiji pomalo demokracki, možda je to onaj ,,demokracki mrak"
Ma znam ja da ova moja pisanija neće promeniti aman baš ništa, ali makar mogu da pišem i da talasam, dok ne dođe onaj ,,mrak". 
Zato lepo kažem:,,Putuj Evropo nemoj više čekati na nas ne pitaj mnogo dospećeš i ti na rđav glas. Putuj planeto super smo se družili nama je lepo taman kako smo za služili."  Heh kada bi ona čekala na nas, daleko bi dogurala, jer dok se ovde sitni interesi svih pojedinaca koji imaju neku moć da utiču na sudbinu zemlje, dok se njihovi sitni interesi izmire, i kada im bude dosta, tada ćemo mi krenuti da stignemo Evropu. A stići ćemo je mi za nekih tričavih pesto godina, ma ajte molim vas šta je to. Što brine vas ovaj najavljeni smak sveta?!
Pa šta i neka bude, što izgubićemo nešto vredno, nešto bitno?


2 коментара:

Letnja Oluja је рекао...

Интересантан пост, али не могу да не приметим речи типа ''демокрацки''. Је л' то намерно тако написано?

Miloš Miladinović је рекао...

@Летња олуја
Aha, pa možda sam trebao na svaku da stavljam navodnike.

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates