уторак, 21. децембар 2010.

Povećan PDV za kupovinu računara na 18%

Izmenama i dopunama zakona o porezu na dodatnu vrednost, koja je usvojena na sednici Vlade Srbije održanoj u četvrtak, povećan je porez na dodatnu vrednost (PDV) za računare, sa dosadašnjih 8% na 18%.
Ova odluka je doneta zajedno uz predlog budžeta za 2011 godinu i izmene drugih zakona. Pored povećanja PDV-a na računarsku opremu, na 18% je povećan porez na južno voće i hotelske usluge.

To povećanje PDV-a, prema proceni Ministarstva finansija, obezbediće dodatni prihod u budžetu za 2011. godinu od oko 1,5 milijardi dinara.

Inače, najava mogućeg povećanja PDV-a na računare bilo je još krajem 2009. godine, a ministarka finansija, Diana Dragutinović, tokom ove godine je više puta najavljivala uvođenje jedinstvene poreske stope od 18% za sve proizvode na domaćem tržištu.

3 коментара:

Miloš Miladinović је рекао...

I ovako su bili za vecinu preskupi.

Анониман је рекао...

Pozdrav za autora :)

Svaka čast na objavi ali generalno to baš nisam morao da saznam sada kad treba da kupim novu konfiguraciju aaaaaaaa .Moram reći da iam kod tebe na blogu zanimljivih stvari da se čita samo napred pratim te...:)

Miloš Miladinović је рекао...

Pozdrav Gorane :)

Pa hvala, ni meni nije prijala ova vest jer sam planirao da kupim laptop. Malo sam se bio i iznervirao ali dobro, ipak to je za naše dobro.
Hvala, podrška puno znači.
Ja eto ono što smatram da je interesantno postavim ovde.
Nadam se da je blog pregledan, nije blago ,,konfuzan". ;)
Inače imaš ekstra sličice na blogu.

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates