субота, 4. децембар 2010.

Zvezdana kapija SG-1

Zvezdana kapija predstavlja vanzemljaski uređaj, prstenastog oblika, koji stvara crvotočinu omogućavajući teleportaciju od jednog do drugog uređaja u kosmosu. Pod kontrolom vlade Sjedinjenih Država, zvezdana kapija koja je pronađena na Zemlji čuvana je u tajnosti. Ovo je omogućilo istovetan razvoj događaja u stvarnom i opisanom svetu na Zemlji, jer su informacije o naprednoj tehnologiji ostale tajna široj javnosti. Mnoge civilizacije sa kojima su se timovi (Zvezdane kapije) susretali u svojim misijama češće su bile u predindustrijskom periodu, nego na višem stupnju tehnološkog napretka, i uglavnom humanoidne.
U priči, ovo je objašnjeno uplitanjem vanzemaljaca u dalekoj prošlosti Zemlje. Pokazalo se da su mnogi mitovi nastali pod uticajem vanzemaljaca koji su posetili Zemlju i koji su smatrani bogovima jer su koristeći superiorniju tehnologiju davali utisak nadmoćnih bića. Dok neke tuđinske civilizacije nisu imale nikakve namere, već su pretežno bili prolaznici, rasa poznata kao "Goa`uldi" koristila je zvezdane kapije za premeštanje svojih robova iz drevnog Egipta na druge planete pogodne za život i tako je bila direktno odgovorna za egipćansku religiju i kulturu. Posle jedne pobune robova, oni su napustili Zemlju, i kapija je bila zakopana i zaboravljena sve do modernih vremena kada su je arheolozi pronašli. Ponovna aktivacija kapije značila je pristup novim izvorima znanja ali i opasnostima, jer su Goa`uldi svoju pažnju još jednom usmerili ka Zemlji.

6 коментара:

Miloš Miladinović је рекао...

Ovu seriju možete pogledati na Happy televiziji.
Termini emitovanja su:23:00 svakog radnog dana.
Inače ja obožavam sfi serije,filmove jer ja ih smatram da su oni na neki način pogled u budućnost, dobro ne doslovno, ali ipak pokazuje jedan mali deo budućnosti kakva bi ona mogla biti, što se tiče razvoja tehnologije.

Smešni su mi ljudi koji kažu da se ništa od toga neće dogoditi i da je to nemoguće.
Ali ja im samo kažem pogledajte stare sfi filmove iz osamdesetih i pogledajte šta je tada bila naučna fantastika a sada stvarnost.

Alexandar је рекао...

svaka cast dechake! vrlo logocno i smelo. slazem se !

Miloš Miladinović је рекао...

Hvala hvala Aleksandre.

Miloš Miladinović је рекао...

Aleksandre dali gledaš seriju ,,Zvezdana vrata"?

Анониман је рекао...

Aaaa super je.. :D

Miloš Miladinović је рекао...

Aa hvala. :D

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates