среда, 2. март 2011.

Posle personalnog računara, personalna podmornica

Posle personalnog računara pojavila se i personalna podmornica, pravo rešenje za one koji vole istraživanje podvodnog sveta a nisu preveliki ljubitelji ronjenja.


Radi se o kompaktnoj podmornici ,,Ego" ili bolje rečeno pontonu s providnom vodonepropusnom kabinom koja je okačena na sredini. Da bi se kvalifikovao za podmornicu Ego bi ceo morao da bude pod vodom.


Brodić se kreće lagano kako bi se natenane uživalo u prizoru. Proizvođač nije naveo brzinu kretanja već samo to da na baterije može da se kreće do deset sati pri laganom krstarenju a četiri sata kada se kreće maksimalnom brzinom od četri čvora na sat.



Napravila ga je južnokorejska kompanija Ronhaje i prikazala prošlog meseca na sajmu čamaca u Majamiju. Letovalištima će prodavati čitavu flotu , a vlasnicima jahti zainteresovanim ljubiteljima podvodnog sveta pojedinačne primerke


Pod nadzorom sistema LCD ekranom, na raspolaganju su digitalni merač dubine, dvosmerni pomorski VHF radio, sistem za nadzor baterija i kompas. Trup se izrađuje u sedam različitih boja.


Ovakve super bezbedne podmornice mogle bi biti veliki hit letovalištima, a pogotovo u marinama, u blizini koralnih grebena, jer bi u neverovatnim prizorima njihovog živog sveta mogli da uživaju ne samo oni koji ne znaju da rone, već i oni koji ne znaju da plivaju.

3 коментара:

Miloš Miladinović је рекао...

Zanimljiva stvarčica nema šta.
U svakom slučaju bilo bi interesantno kada bi sa njom istražio pojedina naša jezera. :))

Mare је рекао...

@Miloš Miladinović
Kolko li kosta???:DDD

Miloš Miladinović је рекао...

@Mare
Ko zna :a

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates