четвртак, 31. децембар 2009.

Cool web adrese


www.b92.fm Sajt, koji ima šansu da postane i globalno popularan, predstavlja pravu revoluciju na srpskom Internetu jer na nov način povezuje Internet, radio i muziku. B92.fm je interaktivni radio koji će registrovanim korisnicima omogućiti da sami manipulišu svim programskim sadržajima Radija B92, da ih slušaju u vreme koje njima odgovara, na mestu koje sami izaberu.







Emisija Interfejs se od marta 2007. emituje na Javnom servisu Nacionalne mreže na kanalu 2. Modernog vizuelnog identiteta, u skladu sa tematikom koju predstavljamo, Interfejs emisija o informaciono-komunikacionim tehnologijama (ICT), veoma brzo je zauzela visoko mesto među korisnicima ICT-a. ICT su naša svakodnevica i neophodnost, te je potrebno da se upoznamo sa svim njihovim aspektima i da njihova upotreba za široku populaciju postane jednostavna, kao što je to postao radio ili TV.


Autorska ekipa, obrađujući specijalizovane teme iz informacionih tehnologija, pravovremenim izveštavanjem sa informatičkih skupova u zemlji i svetu, objektivnim prezentacijama tehnologija, proizvoda, usluga i rešenja, stekla je poverenje gledalaca. Specijalni edukativni tematski serijali o softverskim paketima, postali su sastavni deo naše emisije (Windovs Vista, MS Office 2007, Poslovne aplikacije...)

Prema informacijama od RTS-a, emisiju Interfejs odgleda više od 200.000 gledalaca nedeljno, što nas stavlja u rang najgledanijih emisija iz aktuelno - dokumentarnog programa. Emisija Interfejs emituje sa na drugom kanalu RTV Srbije (RTS2), 4 puta mesečnonedeljom od 12:30h premijerno i 4 puta u repriznom terminu sredom od 10:00h (RTS zadržava pravo promene termina emitovanja emisije). Emisija Interfejs prenosi se i preko satelitskog programa RTS SAT.

Interfejs je emisija sa visokom gledanošću i konceptom kompletnog transkripta emisije na sajtu. Sajt je direktno povezan sa emisijom i na sajtu se nalaze svi transkripti priloga, kao i opširnije informacije o proizvodu, usluzi, događaju, vesti... koji su prikazani u emisiji. Sa našeg sajta, preko linka u potpisu svakog transkripta priloga iz emisije, svaki posetilac može jednostavno doći do sajta svakog našeg partnera i do još detaljnijih informacija. Rubrika Vesti, ažurira se svakodnevno, sa najnovijim informacijama o informacionim tehnologijama kod nas i u svetu.


Na sajtu www.interfejs.tv odbrani prilozi iz emisije mogu se pogledatii on-line u video formatu. Sigurni smo da će, vremenom, ova mogućnost gledaocima postati tradicionalni način informisanja i praktični video priručnik.
Za potrebe redakcije aktuelno - dokumentarnog programa RTS, emisiju Interfejs samostalno proizvodi autorski, uređivački i realizatorski tim produkcijske kuće MakeIT, Beograd.






Pokrovitelj emisije je Društvo za Informatiku Srbije (DIS) i Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo





www.mikro.rs


PC World Mikro je mesto na kome mozete biti  toku sa svim sto je vezano za informacione tehnologije i uopsteno sve o najnovijim tehnickim dostignucima.










0 коментара:

Постави коментар

Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates