среда, 29. јун 2011.

Facebook upozorenje

VAZNO OBAVESTENJE:
Ukoliko u inbox dobijete poruku koju je poslao "facebook security" u kojoj pise da vam je profil prijavljen zbog krsenja pravila fb i da ce biti ugasen ukoliko u roku od 24 h ne posetite link koji je u poruci ostavljen. O cemu se zapravo radi: Ovo salje haker sa laznog profila i tu unosite svoje podatke, sifru i e mail i on tako dobija pristup vasem profilu! Admini okacite ovo na vase stranice!
Ovo sam preuzeo sa facebook stranice Vlasinsko jezero.

Ručni sat za ljubitelje Space Invadersa





ŠVAJCARSKI PROIZVOĐAČ SATOVA ROMAIN Jerome, poznat po “ludo ekstravagantnim” ručnim satovima, koji su uz to izrađeni od nesvakidašnjih materijala kao što su mesečeva prašina ili metal korišćen za proizvodnju svemirske letelice Apolo 11, ponudio je nedavno model posvećen popularnoj arkadnoj video igri Space Invaders, koju je daleke 1978. godine objavila kompanija Taito. 

уторак, 28. јун 2011.

NATO ispituje mogući kibernapad

PREDSTAVNICI VOJNE ORGANIZACIJE NATO saopštili su da policija trenutno ispituje mogući upad na jednu od veb lokacija te organizacije.

Po njihovim rečima, meta „mogućeg napada“ je bila usluga e-Bookshop koja služi za objavljivanje dokumenata, a pod upravom je nezavisne kompanije. Na ovoj lokaciji se ne čuvaju poverljivi dokumenti, saopštili su predstavnici Severatlantske alijanse, dodajući da je lokacija trenutno blokirana i da su pretplatnici obavešteni o mogućem upadu.

понедељак, 27. јун 2011.

Microsoft radionica u Pirotu


PIROT - U organizaciji Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača Pirot i Microsoft Srbija biće održan work shop "Razvoj Silverlight aplikacija kroz MS Visual Studio 2010 i SQL Server 2008 R2".

Polaznici mogu biti osnovci i srednjoškolci starosti od 15 do 19 godina. Prisustvo radionici za izabrane kandidate je besplatno. Poželjno je da polaznici donesu svoj laptop računar.

Za sve polaznike work shop-a Microsoft Srbija će obezbediti potrebne razvojne alate i nagrade.

NLO iznad Londona?

LONDON - Snimak sjajnih objekata u obliku diska kako preleću nebo iznad Radija 1 BBC, u Ulici Grejt Portland u centralnom delu Londona postavljen je na "Jutjub".



Na snimku se vidi kako više nepoznatih letećih objekata (NLO) preleću London na velikoj visini, sjajeći belom svetlošću. Onda se iza oblaka pojavljuje jedan veći objekat i nestaje nekoliko trenutaka ranije.

Srpska bespilotna letelica

BEOGRAD - Nalik je tvorevinama iz naučnofantastičnih filmova. Vidi dalje i sa gotovo stopostotnom sigurnošću prenosi informacije u komandni centar. Brza, precizna i elegantna, uglavnom nevidljiva letelica predstavlja veliki oslonac vojnih mirovnih i ratnih akcija. Njeno ime je „pegaz 011“ i novi je model bespilotne letelice Vojnotehničkog instituta, koji će biti prikazan javnosti na sajmu naoružanja „Partner 2011“.



Samo nedelju dana nakon promotivnog leta bespilotne letelice kratkog doleta „vrabac“, Vojnotehnički institut otkriće svoj novi proizvod namenjen za misije dnevnog i noćnog izviđanja i osmatranja s dužinom leta od 12 časova.

субота, 25. јун 2011.

Asteroid u ponedeljak proleće pored Zemlje

VAŠINGTON - U ponedeljak će jedan novootkriveni asteroid proleteti pored Zemlje na razdaljini od “samo” 13.000 kilometara.


Asteroid, koji je otkriven pre dva dana, nazvan je 2011 MD i veliki je kao veća kuća.

On je duplo veći od većine asteroida koji su do sada primećeni u blizini naše planete.

Dobar odziv za zaveštanje organa u Prokuplju


PROKUPLJE – Prokupačko Udruženje boraca rata od 1990. godine organizovalo je akciju „Produži život“ koja podrazumeva afirmaciju građana da zaveštaju organe. Ona je održana u holu prokupačkog Doma zdravlja, gde je trideset Prokupčana potpisalo donatorske kartice.
Kako kaže predsednik Udruženja boraca rata od 1990. godine Tomica Stevanović, ovo je druga akcija sa istom idejom.

петак, 24. јун 2011.

Kinezi prave najveći radio teleskop na svetu







EVO KAKO ĆE IZGLEDATI SFERIČNI radio teleskop s otvorom prečnika 500 metara (Five-hundred-meter Aperture Spherical radio Telescope, FAST), najveći jednodelni sakupljač radio signala na planeti. Ova ogromna antena u obliku plitkog tanjira smeštena je u prirodnoj depresiji Davodang (大窝氹) u provinciji Guižou (贵州省) u južnoj Kini, a biće puštena u rad 2016. godine, deset godina po dobijanju zelenog svetla za izgradnju.

четвртак, 23. јун 2011.

Chelsea Lately ,,malo" izvređala Srbiju a i našeg ministra Šutanovca.

Heh, znate kada vas neko tako izvređa vas i vašu zemlju u ovo primeru Srbiju, mada oni to misle i za sve zemlje bivše Jugoslavije, kada vas izvredja neko ko je potomak kurvi,ludaka i ubica, neko čija čitava istorija njegove zemlje nije duga koliko istorija jedne vodenice na ovim prostorima. Kada vas uvredi pripadnik nekog naroda čija je čitava istorija utemeljena na ugnjetavanju drugih u ime ,,demokratije i vladavine prava".


Oni koji su kao paraziti koji crpu resurse drugih zemalja i kada više ništa ne bude ostalo korisno što bi se moglo uzeti, tu državu će raspračati a u po njenim nekadašnjim teritorijama rasuti nuklearni odpad.


Trenutno napadaju male i slabe zemljice koje su oni oslabeli i rasparčali ali šta će biti kada krenu na velike moćne zemlje, da li će njihova politika ugnjetavanja povući ostatak sveta u opšti haos ili kako oni to vole da kažu: ,,Amargedon".

уторак, 21. јун 2011.

Nanouređaj za praćenje koji se stavlja pod kožu!



ATLANTA - Naučnici su razvili novu generaciju uređaja za praćenje za koje nisu potrebne baterije. Oni se implantiraju pod kožu i bežičnim putem prenose podatke na velike razdaljine.

Istraživači rade na nanouređajima koji mogu da se ubrizgaju pacijentu u ruku da bi zatim slali podatke lekaru koji se nalazi kilometrima dalje. Ove minijaturne sprave bi kao pogon koristile ljudski pokret ili čak pulsiranje u krvnim sudovima, što znači da bi funkcionisale sve dok je pacijent živ. Ista tehnologija mogla bi da nađe primenu u sigurnosnim kamerama pričvršćenim za malu letelicu koja bi kao pogon koristila sopstveni pokret

Uticaj blogera - Iva Tanacković

Mnogi veruju da blogeri i nemaju baš nekog uticaja na medisku scenu, ali pravi primer koji im protivreči je snimak blogerke Ive Tanacković čiji je snimak obišo svet.
Verovatno ste svi videli snimak Amy Wanhouse, koji se ovih dana vrteo po raznim TV stanicama i sajtovima pojedinih što domaćih što stranih novinskih agencija.

Tako je, Iva je tim snimkom postala poznata širom sveta, i ostvarila nešto o čemu, verujem, mnogi blogeri sanjaju, da njihov blog, njihovo ime bude spomenuto u svim velikim svetskim medijima.
Da baš tako, Iva, kako sama kaže na tvitteru, nju su kontaktirali mnogi, giganti kao što su BBC, Associated Press,ABC,Sky News i Rufa Rundfunk-Agenturdienste GmbH, Dally Telegraph. Kao što vidite ovo su vrlo jake medijske kuće, vrlo bitne u svetu.

понедељак, 20. јун 2011.

OpenID na blogu Neke moje stvari

Juče sam na blogu postavio novi i lakši vid komentarisanja. Dodao sam OpenID koji omogućava korišćenje Facebook,Twitter,Google,Yahoo naloga.


Klikom na jednu od ponuđenih opcija vi se povezujte sa vašim nalogom sa kojim možete ostaviti komentar na blogu.
 Šta je OpenID?


OpenID vam u suštini skraćuje muke. Jer u današnje vreme prosečan korisnik interneta ima više naloga na raznim web sajtovima i desi se da zaboravite šifru za pojedinu web adresu.
Ako recimo posle Google servisa pređete na Yahoo, ponovo vas čeka prijavljivanje, pa na MSN i tako dalje.
OpenID je tehnologija koja daje jedno vrlo praktično rešenje a ono se sastoji u tome da korisnik jednom unese svoje podatke kod kreiranja naloga kod kompanije kojoj veruje, a koja nudi uslugu osiguranja identiteta (identity provider) ili open identity provider.


Kod te kompanije registrujete svoj password, a zatim možete ići sa tim passwordom na druge sajtove. Identifikator može biti u vidu URL-a ili XRI-a. XRI je nova forma digitalnog identifikatora koja može biti u obliku simboličkog imena i-names, i broja i-numbers. Oni se obično registruju kao sinonimi. Ako na primer, najviše koristimo Yahoo servise, a preko openID želimo da se prijavimo na Google servise, tada nas na Google 
u dočeka forma za prijavu koja ima samo polje za unos identifikatora.


Recimo kada vas Yahoo verifikuje vaš identitet, omogućava da verujemo sajtu koji nas je poslao na identifiaciju, u ovom slučaju to je Google, i pita da li želimo da proverimo podatke o svom identitetu. U slučaju pozitivnog odgovora, bićemo upućeni na stranicu koju je Google predvideo za identifikaciju, ako ne, onda ćemo biti na Google ali nastranici za neuspelu verifikaciju. 


Ovo je ono malo sažeto opisano,ali opširnije možete pogledati na openid.net

недеља, 19. јун 2011.

Neverovatno otkriće: Zvezda pušta vodeni mlaz u svemir

Mlada zvezda nalik Suncu pustila je vodeni mlaz iz svog pola brzinom oko 124.000 milja na sat, snimio je Heršel teleskop.

Zvezda stvara vodene metke koji dopiru duboko u međuzvezdani prostor. Ona je stara više od 100.000 godina, a nalazi se u sazvežđu Persej.
 

Zvezda je usnimljena iz Heršel opservatorije čijom opremom je usnimljen čak i gusti sloj gasa oko nje.
 
To nije sve. Vodena para nedaleko od zvezde vraća se u tečno stanje, a u tom trenutku, kako ističe glavni autor studije Lars Kristensen, voda se kreće “oko 80 puta brže od metaka iz mitraljeza”.
 
Interesantan deo ovog otkrića je istraživanje mogućnosti zvezda u pogledu izvora vode, a ako su ovakve pojave distribucije vode prisutne širom univerzuma, to bi značilo velika otkrića s obzirom na značaj vode za život čoveka.

(Blic)

петак, 17. јун 2011.

Pogledajte 50.000 galaksija iz našeg komšiluka

Kako izgleda deo svemira koji je u blizini Zemlje? Ova spektakularna slika prikazuje 50.000 galaksija u bliskom svemiru.


Plave tačke predstavljaju bliske galaksije, dok su crvenim obeležene udaljenije. Zahvaljujući ovoj slici naučnicima će sada biti lakše da razumeju kako je svemir nastao i razvijao se.
Šemu je napravio Tomas Džeret koji je softverski inženjer za teleskop WISE, a u saradnji sa američkim astronomima.


(Blic)

четвртак, 16. јун 2011.

Moj prvi dan bombardovanja


 Veče je bilo prijatno, sveže, ceo dan sam proveo napolje igrajući se, tada sam bio četvrti razred osnovne škole.
Negde oko osam časova sam se popeo kod dede i babe na sprat, gledali su tv, tačnije RTS 1, bio je dnevnik 2 na programu, predsednik tadašnje SRJ Jugoslavije je govorio nešto.
Iz nekog razloga sam krenuo ka prozoru, verovatno sam hteo da ga otvorim da vidim da li ima nekog na ulici, u tom trenutku sam ugledao kako je nešto proletelo, užareno plave boje, onda bljesak i jaka detonacija. Ne vidim ništa, sve je belo oko mene, ne mogu da dišem, u šoku sam. Polako dolazim sebi, vidim da sam skoro na drugom kraju sobe, staklo je svuda oko mene, deda prilazi i podiže me, gleda da li sam povređen u tom trenutku ćale dotrčava sa donjeg sprata, još jedna detonacija, čuje se vriska sa ulice, sirena za opasnost, kola hitne pomoći. Ja sa dedom i babom trčimo ka improvizovanom skloništu, to je kao neki podrum gde nam se nalazio hidrofor, unutra su se već nalazili, moja dva brata,majka i radnica prodavnice koju smo tada držali. Dok smo prolazili kroz prolaz koji nas je vodio do podruma, dočekala nas je još jedna detonacija, koja nas je sve oborila na pod. Mi smo svi u tom ,,skrovištu" dok deda i ćale gase požar u prodavnici, od detonacije pala je flaša nekog pića na grejalicu, još detonacija, i dalje se čuje sirena za opasnost. Kada su malo prestali sa gadjanjem kasarine, krenuli smo ka garaži, pa u automobil, pogledao sam okolo, ni jedna kuća nije imala čitav prozor, najbliža kasarini je ostala bez krova.

среда, 15. јун 2011.

Vrlo interesantan mail

Prosto ne mogu da verujem kakav mi je e-mail stigao.

(za veći prikaz kliknite na sliku)
Haha kako da mu dogovorim, gospodine kurac.... haos, a još mi je nije stigao kao spam.
I baš me interesuje da li bi se neko upecao na ovaj mail.


Spoj prirode i čoveka

Pogledajte vrlo interesantne fotografije drveta u Južnoj Africi koje mi je prosledila Snelle.
- Zaista je neverovatno kako je neko mogao da  drvo tako izrezbari i napravi nebrojene skulpture a da pri tom drvo ne povredi ili šta više ubije!
(Za veći prikaz kliknite na sliku)

уторак, 14. јун 2011.

Naučnici napravili prvi živi, biološki laser

VAŠINGTON - Spajanjem proteina koji emituju svetlost iz meduza sa jednom ljudskom ćelijom naučnici su uspeli da naprave prvi živi, biološki laser.



"Ovo je prvi put da smo koristili biološke materijale da napravimo laser i generišemo svetlost od nečeg što je živo", izjavio je Seok Hjun Jun, optički fizičar sa Medicinske škole Harvard, koji je sa kolegom Maltom Geterom stvorio "živi laser".

Gandijev lik na površini Marsa

Svako bi očekivao da će razgledajući zapanjujuće fotografije koje je evropska sonda Ekspres sa orbite oko Marsa poslala na Zemlju imati prilike da uživa u prizorima kao što su vulkani okruženi izmaglicom i duboki krateri. Verovatno niko, međutim, ne bi očekivao da na njima vidi u steni uklesan profil Mahatme Gandija, a to je upravo ono što je na njima pronašao Italijan Mateo Laneo, koji iz hobija prati svemirska istraživanja.

Pregledajući najnovije slike koje je sonda Ekspres poslala Laneo, naime, nije mogao da se otrgne utisku da ga jedan od snimljenih prizora podseća na lik oca indijske nacije, sa karakterističnim brkovima, obrijanom glavom i istaknutim obrvama.

недеља, 12. јун 2011.

Gradual Report - Srpski jezik za strance.

Pogledajte snimke blogera Gradual Report.
On na vrlo interesnatan način prevodi sa engleskog na srpski rečenice, koje bi po njemu mogle da pomognu strancima u našoj zemlji.
Donekle je i simpatično, ali valjda je mogao da izabere neke malo lepše reči.

Šta je zapravo prijateljstvo?

Zanima me baš, kada bi se uradila neka anketa, koliko bi ljudi znalo tačno da odgovori na to pitanje.
Na pisanje ovog posta su me postakli neki skorašnji događaji, a i gledanje serije ,,Prijatelji" na B92.
Gledam danas tu seriju i razmišljam, da li ima takvog prijateljstva, tako neposrednog, spontanog, bez neke pritajne, skrivene koristi (ma kakva ona bila) u pozadini.

петак, 10. јун 2011.

Godina je 2011 a struja je kao iz 1909 godine!

Još jedan od mnogih problema koji su skoro nezamislivi ali realni.
Prigradsko naselje Đurovac na svega 3 kilometara od centar grada odnosno na 500 metara od oboda grada sa kog se širi predivni pogled na Prokuplje, ima takvu struju da je ona goreg kvaliteta nego ona iz 1909. kada je i počela elektrifikacija grada.

Advokatske zavrzlame

Kako advokat može da vas sredi to niko ne može. Recimo možete da izgubite dobijeni slučaj jer se advokat nije pojavio na suđenju ili da kada vi kažete advokatu: ,, Ne ne želim da idem na suđenje već hoću da se dogovorimo i na poravnanje, a advokat vas ubeđuje da je ovo čist slučaj i da ga dobijate, kad ono se ispostavi da ste izgubili slučaj i da ono malo para što se mogli uzeti i njih ste izgubili i još će te da platite troškove.

четвртак, 9. јун 2011.

Ma šta će nama voz!

Bravo, bravo, bravoo genijalci!
E pa tako, pošto ste nam ukinuli i to, ukinite nam i autobuske linije u tim pravcima pa da se lepo preselimo svi u i oko Begorada.
Ma ja se samo pitam dokle više sa ovim bezobrazlukom, dokle! Zatvorili ste nam firme, dali ste subvencije strancu koji je otvorio firmu koju ste vi zatvorili i kojoj je on samo promenio ime, doveli ste jug Srbije do kolapsa, sve se teže i teže živi i sada kada je tako bajno vi kreteni ste ukinuli jedan od najjeftinijih prevoza u Srbiji.

Jaka erupcija Sunca

Kako je objavila Američka svemirska agencija NASA a prenosi ,,Blic" na Suncu se dogodila neubičajna erupcija, koja bi mogla da izazove određene smetnje u telekomunikacionim vezama na Zemlji tokom popodneva i večeri.

Prema podacima koje je iznela televizija ,,FOX News", erupcija se dogodila u utorak ujutru, navodeći da bi moglo da dođe do geomagnetske oluje umerenog inteziteta.
Masivna erupcija prekrila je jednu trećinu Sunca.
Procenjuje se da bi umerena geomagnetska oluja mogla da se oseti između 18 i 20 sati po srednjeevropksom vremenu.

среда, 8. јун 2011.

Neka statistika bloga Neke moje stvari

Kažu da mnogo pišem, a da li je to što pišem interesantno?
Pa meni jeste ako drugima nije, jer opet dodjem ovde na svom blogu i podestim se nekih stvari.
Ali ja mislim da opet jeste, da ima interesantnih stvari jer sam dostigo bio do 10.450 pregleda, ali tada sam bio naj aktivniji pa sam ih imao toliko, sada ne silazim ispod 6.000 mesečno.
Dobro nije nešto, ali nije ni loše pošto je blog na Srpskom jeziku i relativno je nov.

уторак, 7. јун 2011.

O Hisaru - Prokuplje

Prokupački Grad ili Hisar ( ranije Hameum, Komplos i Toplica) je tvrđava u Srbiji oko koje se razvilo današnje Prokuplje.
Smeštena je na uzvšenju iznad grada, koje sa tri strane okružuje reka Toplica,praveći svoju epigeniju. Samo utvrđenje, u današnjem obliku je nastalo u drugoj polovini XIV veka, najverovatnije između 1371 i 1389 godine, radi zaštite ove oblasti od najezde Osmanlija, ali je izvesno da je podignuto na starijoj osnovi.

понедељак, 6. јун 2011.

Izbegnite firmu Niš Woby Haus

     O pravima i zaštiti potrošača se mnogo govorilio poslednjih godinu dana, ali koliko sam mogao da vidim svest nekih prodavaca, trgovaca se izgleda nimalo nije promenila.
Imao sam ovih dana vrlo loše iskustvo sa firmom Niš WOBY kod koje sam kupio kako piše na garantnom listu ,,BRUSILICA TRAČNA W-BS 850"  i kojoj garancija traje dve godne.
Problem se sastoja u tome da kada mi se mašina pokvarila, znači posle prve upotrebe, gospoda koja rade u toj firmi,prodavnici, nisu mi zamenili mašinu novom već su je poslali na servis. Ja sam pristao na to i kada je došla sa popravke posle nekih petnes dana, mašina se opet pokvarila posle nekih pola sata rada.
Opet sam otišo tamo, iako me je vožnja do Niš koštala skoro koliko i ova mašina, zaposleni u toj firmi su opet odbili da je prime nazad i opet su je poslali na servis.
Na pitanje zašto je ne zamene novom oni su odgovorili da to nije u njihovoj nadležnosti i da im tako nalažu nadređeni.
I šta sada, pozvao sam tržišnu inspekciju koja me je prosledila na ,,Centar za zaštitu potrošača - FORUM", a na tom broju nisam uspeo da dobijem nikog, mada pokušaću opet.

To je jedno tako nekorektno ponašanje firme Niš WOBY HAUS da vam preporučujem da je zaobiđete u širem krugu, da ne bi ste imali probleme kao ja.

петак, 3. јун 2011.

Moja baka na internetu.

Pogledajte vrlo vrlo duhovit spot Grandma Got a Facebook
.
Zamislite da se i ovo vama desi, napravite baki profil na facebook-u, baka počne da ga koristi i napravi shou!
Heh, neko će reći: ,, Ma gde moja baba na facebook-u, za stare ljude je to suviše komplikovano". A ja bih reko na to da to i nije sasvim tačno, jer kada je moja baka došla da me pita da na ovaj ,,komjuputer" nađem recepte za neke kolače, mene je nešto tada i mrzelo da tražim kolače po netu, pa sam lepo baki pokazao šta je šta. Ovo ti je tastatura, kao kod kucaće mašine, ovo ovde se zove ,,Miš" to služi, vidiš bako ovu strelicu, baka je ugledala odmah is prvog maha, e nju namestiš na ovaj tekst klikneš i tu ti se otovri nova strana sa receptima.

Ostavih ja baku, krenuh sebi da nalijem malo soka od višanja, naravno ,,bakina kuhinja", dok sam ja tamo ,,rastvarao" sok u vodi baka se snašla pa cepa, pa prepisuje li prepisuje recepte sa neta.

Ja stao zapanje na ulazu u svojoj sobi i gledam ovaj prizor, govorim ja sebi : ,,Vao znači od bake si nasledio taj ,,insekt" za tehnologiju, hm hm vrlo zanimljivo". Baka se toliko zanela sa internetom da me nije ni primetila da stojim tik neki metar od nje.

Ona više i nije pretraživala recepte, sada je čitala horoskope, dnevne, mesečne i naravno godišnje. Čak se i snašla na web strani novinske agencije ,,Blic".

Pomislih ja : ,,Još samo fali da mi se baba navuče na net, pa da uopšte ne stignem ja na red", haha kako sam se nasmejao. Tek me je tada primetila, ja joj rekoh: ,,More baba opasna si ti, za koju godinu i do hakera bi dogurala". A baba me začuđeno pogleda i upita: ,,Šta ti je to pa sada ,,Hakler"? Ja joj odgovorih: A da čekaj bako malo, jedno po jedno ne uči se prvo slovo ,,Đ" nego ,,A", polako, kako vidim ako ovim temo nastaviš da učiš bogami, mnoge babe i dede će ti zavideti a verovatno i neki mlađi.

Baba me pogleda nasmeja se i reče: ,,More dete nije ti ovo za mene" i ode.

Pomislih: ,,Šteta, a takav talenat!"

I tako,vidite kako se stariji ljudi snalaze oko tehnike, zato nemojte da ih podcenjujete da ne bude kao u ovom spotu koji se nalazi odmah ispod teksta.




Test novog Irc chat-a

Epa sinoć sam do kasno testirao moj nov chat koji sam dodao uz blog. Mada mi je chat na blogu postoji i veća verzija koju sam postavio na svom forumu.
U testiranju chata mi se pridružila i Jungle Queen.
Naišla baš kao poručena, do 2 am smo testirali chat, testiranje bi se produžilo sigurno i duže ali već je bilo kasno, a i ja sam se ukočio. Jer ležeći 3 sata potrbuške na krevetu i kuckati je totalno neudobno. A ležao sam jer sam jedino tu na tom mestu imao signal za WI-FI.
Videću kako će se chat uklopiti na blogu i koliko će ih čitaoci bloga koristiti.
U svakom slučaju chat lepo radi, nije ništa posebno, ima proste smile i ne baš neke dodatke, ali odlično radi i mislim da može dosta chatera da ,,izdrži". Ne kao neki koje sam već koristio pa čim se pojave više od tri na chatu na njemu piše ,,over capacity". 
A dobro free verzija, moglo se i to očekivati. Šta da se radi, mora da se krpi, da se nadomesti nedostatak koji imaju free verzije. Ma ko će da kupuje cele programe, to bi bilo vrlo ne isplativo za moj budžet.
Hvala bogu pa postoji The Pirat bay, mada uskoro će kod nas to biti krivično delo. Kako mi kaze Jungle Queen kod nje je to vrlo riskatno, tamo u Nemačkoj da se preuzima sa torenta.
I tako.
Sve u svemu chat fino radi. Tako da izvolite, dođite da kuckamo.

четвртак, 2. јун 2011.

Opasnost od plinske boce.

Koliko sam juče imao sreće ili mogu reći da me je bog sačuvao od moguće eksplozije plinske boce.
Krenuo ja kao i obično tog popodneva, postavio sebi ručka, završio i rekoh sebi ajde da stavim kaficu. Pošto imam rešo na plin njega vrlo često koristim za kuvanje kafe. Stavim ja lonče sa vodom, operem tanjir iz koga sam jeo, raspremim sto.
Voda taman stiže, vri, uzimam krpu sklanjam džezvu, stavljam šećer, kafu i dok sam to radio, začulo se blago šuštanje, isti zvuk koji ispušta brener. Krenem ja da vidim šta je savijam se gledam, nema ništa, kada odjednom izbio je veliki plamen, počeo je polako da pali kredenac. Rešo mi je tada bio pored prozora, sreća pa nije zahvatio i zavesu. Znate ljudi, kada vidite onaj plamen i znate šta može da se desi, uhvati vas mala doza panike, makar je mene držala na kratko. Trajalo je to svega 5 sekundi, heh ako ćemo precizno, i brzo zavrnem ventil na boci.
Kada se gumeno crevo malo ohladilo, uzeo sam ga da vidim u čemu je problem. Pošto je deo na koji se navlači crevo plastičan, on je bio napuko, crevo se bilo izvuklo a na rešou je bio otvoren plamen, ventil skroz otvoren na boci i toliko.
Sreća je bila ta što je boca bila predhodni dan napunjena, jer da je bila polupuna ili skoro pa prazna, bilo bi ,,veselo".
Zato poruka za sve one koji su ovo pročitali dobro proverite to prokleto crevo!

Google odgovorio na facebook ,,like button".

Konačno je Google odgovorio sa svojim ,,like" dugmetom.
U suštini Google dugme omogućava da korisnicima google naloga označe po njima interesantan sadržaj.
Veliku primenu ima na ,,Blogger" platformi mada je najavljeno da će Google omogućiti dodavanje i na lične sajtove, pa će posetioci i direktno moći da kliknu na dugme i tako odluče da im se sviđa sajt.



среда, 1. јун 2011.

Plemenitost na delu - KRVNAGRUPA



Otvoren je sajt Krvna Grupa čiji je cilj da korišćenjem Facebook mreže brže prenose obaveštenja o potrebnim donatorima, kao i da se ljudi pozivaju na veći aktivizam.




Sa sajta www.krvnagrupa.com.



Kako to fuknkcioniše?

Vi ste krvna grupa A+ i na Facebooku ste “lajkovali” stranu vaše krvne grupe. Svaki put kada je stanje kritično poslaćemo vam obaveštenje da je potrebna pomoć i nadamo se da ćete se odazvati na apel. Nećemo vas zatrpavati, nećemo vam slati ništa što nije vezano za obaveštenja o potrebnim donatorima.
Za svaku krvnu grupu napravljena je posebna Facebook strana.
Projekat je delo marketinške agencije Webpro, koja inspirisaciju našla u sličnom projektu sprovedenom u Izraelu.




Mislim da je ovo jedna odlična ideja koju sam podržao.
Treba svi dobro da se zamislimo i da prihvatiom da se loše stvari nažalost ipak dešavaju, i da sa onom pričom: ,,Ma to se dešava drugima", samo zavaramo sebe. 
Pomognite da bi drugi vama pomogli, zašto bi bilo kome bilo teško da izdvoji svojih deset minuta za nečiji ceo život.

Posetite sajt www.krvnagrupa.com i odaberite vašu krvnu grupu.


Blogger news

Pažnja

Creative Commons лиценца
Ово Neke moje stvari - Blog , чији је аутор Milos MIladinovic, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Без прерада 3.0 util.Unported .
Засновано на делу на nms-s.blogspot.com.

Blogger templates